E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda tatil havası---

Piyasalarda tatil havası

Piyasalarda tatil havası
28 Aralık 2015 - 09:01 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler sabah raporunda piyasalardaki beklentileri değerlendirdi

Geçen hafta başlayan noel tatili, bu hafta da yılbaşı tatiliyle birlikte devam edecek. Bugün de Londra tarafında piyasaların kapalı kalmaya devam edeceğini belirtebiliriz. Yılın son günlerinde piyasaların tatile girmesi ve bir çok yatırımcının işlemlere ara vermesiyle birlikte hacimlerde ciddi bir düşüş söz konusu. Hacimlerin azalmasıyla birlikte yılın son günlerinde doğru bir fiyatlamaya ulaşmamız zor görünüyor. Ekonomik veri akışının hafta boyunca etkisiz olacağını hatırlatalım. Bu verilerin ışığında yılın son işlem günlerinde piyasada hacimlerin az olmasıyla birlikte daha sert hareketler görülebilir. Özellikle yıl boyunca sert düşen ürünlerde tepki hareketlerini görmemiz mümkün. Ancak riskin yüksek olacağını tekrar hatırlatalım. Eurusd paritesine baktığımızda geçen hafta dalgalı bir seyir izledik. Fiyatlar 1.0870-1.0970 bandında dalgalandı. Fiyatların bandın üst kısmını aşması halinde yükseliş trendi parite tarafında devam edebilir. Alt bandın kırılması olasılığında ise ilk etapta 1.0800 desteğine kadar geri çekilme görebiliriz.

Petrolde Tepki Yükselişi…

Yıl boyunca sert düşüşlere maruz kalan petrol fiyatlarında geçen haftadan başlayan bir yükseliş hareketi olduğunu gözlemlemekteyiz. Yılın son günlerinde hacmin düşmesi ve satış baskısının bir süreliğine kalkmasıyla birlikte petrol fiyatlarında kısa vade de yukarı yönlü hareketin devam ettiğini görebiliriz. Genel olarak üretim tarafında azalma beklenmiyor. Ancak sert düşüşlerin ardından teknik bir düzeltme yapması ve ardından aşağı yönlü genel trendini sürdürmeye devam edebileceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden ilk etapta ABD ham petrol fiyatlarında 40 dolar direncine kadar yükseliş görebiliriz. Fiyatların bu seviye üzerinde kalabilmesi halinde yükseliş hareketi 42.00-42.50 dolar aralığına kadar sürebilir. Geri çekilmelerde 36.80 ise ilk önemli destek seviyesi olarak yer alıyor.

İkon Menkul Değerler
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)