E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Sakin Gün---

Piyasalarda Sakin Gün

Piyasalarda Sakin Gün
21 Aralık 2015 - 17:43 borsagundem.com

İKON Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda gün içerisinde öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Yılın son işlem günlerinde piyasalar tarafında ekonomik veri akışının iyice azaldığı ve hacmin giderek düştüğünü izliyoruz. Haftanın en önemli gelişmesi yarın ABD tarafından açıklanacak büyüme rakamları. Açıklanacak veri piyasa tarafındaki hareketliliği arttırabilir. Bugün Avrupa borsalarına baktığımızda düşük hacme rağmen dalgalanmanın yükseldiğine şahit olduk. Dax endeksi gün içerisinde yaklaşık 200 puanlık bir band aralığında işlem görürken, Avruap borsalarındaki kazançlar %1’e yaklaştı. ABD borsaları ise güne pozitif bir başlangıç yaptı.

Yarın TCMB ‘nın Faiz Kararı Açıklanacak…

Fed’in faiz kararının ardında gözler yarın açıklananca TCMB faiz kararına çevrildi. Erdem Başçı son yapmış olduğu sunumlarda faiz artışına yönelik herhangi bir ip ucu vermekten kaçınmıştı. Fed’in faiz kararının ardından ise döviz rezerv varlıklarında 25 baz puan faizleri artırarak piyasadaki olası dalgalanmanın önüne geçmişti. Bazı gelişmiş ülke borsalarında yaşanan faiz artışları ile birlikte Merkez Bankası’da baskı altına alınmış durumda. Yarın saat 14:00’da açıklanacak kararın ardından nasıl bir karar alındığı ortaya çıkacak.

ECB/PRAET'den Bölge Ekonomisine Yönelik Açıklamalar...

“Euro Bölgesinde Ekonomik Durum Toparlandı Ancak Zorluklar Duruyor”

“Gevşek Para Politikası İçin Verilen Zaman Çizelgesi Yeterince Uzun”

“Yunanistan'daki Durum Hala Kırılgan”

“Ecb İyi İşleyen Bir Kurum, Karar Alabilecek Ve Felaketleri Önleyebilecek Kapasitesi Var”

AB Rusya'ya Yaptırımları Uzatma Kararı Aldı...

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna krizinden sonra Rusya'ya uyguladığı yaptırımları 6 ay daha uzatma kararı aldı. AB yönetimine yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Avrupa Birliği Daimi Ülkeleri Komisyonu tarafından Brüksel'de, Rusya karşıtı yaptırımların 31 Temmuz 2016 yılına kadar devam edeceği kararı alındı.

Toshiba'nın Rekor Zarar Açıklaması Bekleniyor...

Japonya medyasında yer alan haberlere göre dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Toshiba, 2015 yılındaki finansal skandallarla birlikte yılı 500 milyar yen, yani 4 milyar dolar kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

ABD Sondaj Kule Sayısı Açıklandı...

Baker Hughes'in son raporuna göre, 19 Aralık itibariyle 709 adet olan ABD'deki aktif sondaj kulelerinin sayısı bir önceki haftaya göre değişmedi.

Irak Başbakanı Göre Türk Askerleri Irak'tan Çekilecek..

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Türk yetkilerinin, ABD ve kendilerine Irak'tan askerlerini çekeceğini söylediğini iddia etti. Irak Spor ve Gençlik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Abadi, Türkiye'nin Irak'ta askerlerini çekmesi çağrısını yenileyerek,"Türkiye, ABD ve bize Irak'tan askerlerini çekeceğini söyledi." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)