E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda petrol baharı ---

Piyasalarda petrol baharı

Piyasalarda petrol baharı
22 Ocak 2016 - 08:54 borsagundem.com

Vakıf Yatırım sabah raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Yurt dışı piyasalarda gözlenen karışık seyirler nedeniyle güne 69.600 üzerinden temkinli bir seyirle başlayan Borsa İstanbul, günün genelinde devam eden karışık seyre bağlı olarak satış baskısında kaldı. 68.200 desteğine kadar gerileyen BİST, bu seviyelerde alımlarla karşılaşırken yükselişlerde gerileyen hacim nedeniyle yukarı hareketler de sınırlı kaldı. Günün genelindeki satış baskılı seyrin sonrasında BİST’in kapanışı 68.568 seviyesinden gerçekleşti. Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) gerçekleştirdiği para politikası toplantısı ardından beklendiği gibi faiz oranlarda değişikliğe gitmedi. Toplantı ardından ECB Başkanı Draghi yaptığı açıklamada, varlık alımlarının iyi bir şekilde ilerlediğini belirterek faizlerin bir süre daha düşük seviyelerde kalmasının beklendiğini ifade etti. Ayrıca Draghi, gelişmekte olan ülkelerdeki belirsizliklerin aşağı yönlü riskleri artırdığını belirterek Mart ayında para politikası duruşunu gözden geçirmelerinin mümkün olduğunu belirtmesi piyasalar için sürpriz oldu. Böylece dün Draghi’nin güvercin açıklamaları Avrupa hisse senetlerine yükseliş getirdi ve gösterge endeks son 1 ayın en hızlı yükselişini kaydetti.
ABD hisse senetleri ise petrol fiyatlarındaki artışın da katkısı ile günü artıda tamamladı. Bugün yurt içinde önemli bir gündem maddesi yok. Avrupa tarafından ise Ocak ayı öncü PMI verileri izlenecek. Dün Avrupa ve ABD tarafında yaşanan yukarı hareketin yansıması olarak, Asya piyasaları bu sabah pozitif bir seyir izliyor. Petrol fiyatları 30 $ üzerinde seyrederken, Avrupa piyasalarının güne yatay başlaması beklenmekte. ABD vadelileri ise bugün için pozitif bir açılışa işaret etmekte. Dün ihtiyatlı bir seyir izlemesine karşın satış baskısında kalan BİST’in bugüne daha pozitif bir başlangıç yapabileceğini düşünüyoruz. 

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)