E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda olumlu hava---

Piyasalarda olumlu hava

Piyasalarda olumlu hava
27 Eylül 2013 - 09:28 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, küresel büyüme beklentilerinden olumlu etkilendi

Piyasalarda "büyüme" iyimserliği  Asya hisse senetleri, küresel ekonomiye yönelik iyimserlikle değer kazandı ve son üç yılın en güçlü aylık yükselişine yönlendi. Petrol, Birleşmiş Milletler'in Suriye konusunda anlaşmaya yakın olmasından dolayı düşerken, yen güçlendi ve gümüş düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:04'te yüzde 0.2 yukarıda seyrediyrodu ve bu ay yüzde 8.1'lik ralliye yönlendi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları fazla değişmedi. Avustralya'da S&P/ASX Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve Haziran 2008'den bu yana en yüksek kapanışına yönlendi. Yen önemli pra birimlerinin tümü karşısında değer kazanırken, Malezya para birimi ringgit, gelişen ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti. Batı Teksas petrolü yüzde 0.3 geriledi. Gümüş yüzde 0.5 değer kaybetti.
Hisse senetleri bu ay, Fed'in beklenmedik bir şekilde varlık alım programını yavaşlatmaktan kaçınmasının küresel büyüme beklentilerini güçlendirmesinin etkisi ile ralli yaptı. Çin'de sanayi şirketlerinin karları geçen ay yüzde 24 artarken, ABD'de işsizlik başvuruları beklenmedik bir şekilde düştü. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi İngiltere, Fransa, ABD, Rusya ve Çin, Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesine ilişkin bir karar yasarısı konusunda anlaşmaya vardı.
Wellington'da Craigs Investment Partners Ltd. özel servet araştırma müdürü Mark Lister, "ABD istihdam verisi olumlu bir sürprizdi," dedi ve "Fed'in, sadece bir iyi veri değil istikrarlı bir iyileşme gösteren evriler setini görmek isteyeceklerinden dolayı, Aralık ayına kadar birşey yapacağını düşünmüyorum. Piyasalar için oldukça güçlü bir çeyrek dönemdeyiz" değerlendirmesinde bulundu.
MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, düşen dört hisse akrşılığı beşi aşkın hisse değer kazandı. Kamu hizmet ve komünikasyon şirketleri yükselişlere öncülük etti. Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve ard arda beşinci haftalık yükselişe yönlendi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)