E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda kritik hafta---

Piyasalarda kritik hafta

Piyasalarda kritik hafta
07 Mart 2016 - 09:13 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Küresel piyasalar kritik haftaya başladı. Bu haftanın önemli olması Avrupa Merkez Bankası’nın Perşembe günü düzenleyeceği faiz toplantısında açıklayabileceği muhtemel bir genişleme kararından ötürü dikkat çekiyor. Bu yüzden ilk olarak gözler hem altın hem de Euro tarafındaki hareketlerde olacak. Piyasaların istediği türde gerçekleşecek genişlemeci hamle altın ve endeks fiyatlarının yükselmesine, Euro nun ise geri çekilmesine neden olabilir.

Teknik olarak altın fiyatlarını incelediğimizde haftalık bazda 1260 seviyesinde bulunan 200 haftalık üssel ortalamanın üzerinde olması orta vade açısından önemli. Bu trendin devam edebilmesi için kısa vade de 1250 seviyesinin üzerinde tutunması gerekiyor. Bu seviyenin kırılması halinde altın fiyatlarında düzeltme ihtimali ön plana çıkabilir. Saatlik grafiklerde ise 1256’ nın üzerinde şimdilik kalmaya başaran altında 1270 seviyesinin üzerini yeniden aşması halinde kısa vade de yükseliş momentumunun ivmesi korunmaya devam edebilir.


Çin Büyüme Beklentileri Endeksleri Etkiledi…

Haftaya başlarken vadeli endekslerde bir miktar geri çekilme olması dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise haftasonu Çin tarafından açıklanan 2016 büyüme beklentileri. Çin bu rakamı %6.5 seviyesine çekerek, önceki yıllara göre bir miktar yavaşlayacağının sinyalini verdi. Bu yüzden endeksler tarafında geri çekilme görünüyor.

Teknik olarak SP500 vadeli endeksine baktığımızda, 2000 sınırına yaklaştığını görüyoruz. Şubat ortasından itibaren devam eden daralan yükseliş trendi dikkat çekiyor. Trendin üst kanalı 2005 seviyesine denk gelirken, alt band ise 1970 seviyesinde. Daralan kanalın üst bandının aşılması halinde trendin güçlendiğini görebiliriz. Kritik destek olarak ise 1950 olarak takip edilmeli.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)