E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda iyimser hava---

Piyasalarda iyimser hava

Piyasalarda iyimser hava
02 Mart 2016 - 09:10 borsagundem.com

İko Menkul Değerler, sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

ABD ekonomik verilerinin son dönemde beklentilerin üzerinde gelmesi, hem ABD tarafında hem küresel piyasalardaki durgunluk belirtilerini bir süreliğine ortadan kaldırdı. Aslında verilerin iyi gelmesi Fed’in faizleri arttıracağı için bir yandan stres yaratıyor. Fakat global sermaye artık sabit getirili araçlarda daha fazla gelir elde edemeyeceği için hisse senetlerine doğru ilerlemeye başlaması dikkat çekiyor. Merkez bankalarının genişlemeci tutumu fonlama maliyetlerini azaltırken, aynı zamanda sabit getirili araçlarda bir kazanç ortamı oluşturuyordu. Aslında bir nevi yatırımlar için güven ortamı. Ekonomik verilerin toparlanmaya başlaması tahviller üzerindeki kazanç miktarlarını azaltıcaktır. Piyasalarda Fed faiz arttırmasa, ancak arttırma ihtimali bile olsa para tahvillerden çıkıp hisse senetlerine doğru yol almaya devam eder. Bu yüzden piyasalarda Fed riski olsa bile, endeksler tarafında bahsettiğimiz beklentilerden ötürü yükselişin devam ettiğini görebiliriz.

SP500 tarafında yükselişler hız kazanırken, fiyatlar 1980 direncinin de üzerine çıkmış durumda. 1800 seviyesi üzerinde çift dip formasyonu dikkat çekerken, fiyatların 1940 üzerinde kalmaya devam etmesi halinde 2080 formasyon hedefine doğru yükselişin devam ettiğini görebiliriz.

Bahsettiğimiz global iyimserlik havası, gelişmekte olan ülke piyasalarını da olumlu etkiliyor. Geçen sene 500 milyar doların üzerinde çıkış gerçekleşen Brezilya, Rusya ve Türkiye piyasalarına yeniden para girişleri başlamış görünüyor. Türk Lirası’na baktığımızda da geçen Cuma günü 3.00 TL seviyesini test etse de, aşamayarak yeniden 2.9200 desteğine kadar hızlıca geri çekildi. Şubat başından beri devam eden genişleyen üçgen formasyonu alt bandı olan 2.9200 seviyesinin kırılması halinde, formasyon hedefi 2.8400 olarak öne çıkacaktır. Özellikle 2.9200 altında kapanışlar kısa vade de fiyatların aşağı yönlü hareket etmesine neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın02 Mart 2016 21:33

    uçak almasını biliyorda birazda yatırımcılarıbilse hisse yüzde elliye yakın düşmüş küçük yatırımcı perişan haram olsun.

  • Ali Süzen02 Mart 2016 20:32

    Bakalım 77 bin üzeri tutunabilecekmiyiz ????? 77 bin üzeri kalırsak 78 bini kırabiliriz daha sonra 80 bin sonra gümbür gümbür aşağı. (YTD)

  • GOGO02 Mart 2016 09:15

    ABD VERİLERİNİN İYİ GELMESİ VE EKONOMİSİNDEKİ İYİLEŞME SİNYALLERİ DOLARI GERİ ÇAĞIRMASINA NEDEN OLUR. BU DA DOLARIN, TL KARŞISINDA DEĞER KAZANMASI VE GÜÇLENMESİ İLE BORSADA TERS ETKİ YARATABİLİR. DİKKATLİ OLUNMALI...