E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda gözler merkez bankalarında---

Piyasalarda gözler merkez bankalarında

Piyasalarda gözler merkez bankalarında
19 Aralık 2016 - 09:21 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda bu hafta piyasalardaki beklentileri değerlendirdi

Merkez Bankaları Toplantı Haftasına Hoş geldiniz…
(TCMB ve BoJ)

Hafta sonu Kayseri’de yaşanan terör saldırısında 14 şehit verdik. Haftaya bu olayın yankıları ile başlıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.
Geçtiğimiz haftayı Fed kararı etkileriyle tamamlayan piyasalarda, piyasalar Fed’in 2017’de yapacağı 3 kerelik artırımı fiyatlamaya başladı ve buna güçlü dolar hafta sonunda da eşlik etti.
Dolar endeksi cuma günü 103.270 seviyesini görürken, haftanın ilk işlem gününe 102.670 seviyesinden başlıyoruz. Bununla beraber Euro/dolar paritesinin 1,05’in hemen altında seyrettiğini hatırlatalım.
Öte yandan Avrupa Konseyi geçtiğimiz haftanın son günlerinde takip edildi. Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının kınandığı toplantıda, Avusturya’nın sert muhalefeti nedeniyle Türkiye için müzakerelerin devamı ile ilgili karar alınamadı. Müzakerelerin mevcut şartlarda devam etmesi ve yeni fasılların açılmama kararı alınırken, Türkiye’nin belli alanlarda, özellikle ekonomide, uyum seviyesine ulaştığını ve ılımlı büyüme ile işleyen bir piyasa ekonomisi olarak kaldığı değerlendirmesi yapıldı.
Bu sabaha ise, ABD – Çin gerginliği ile başlıyoruz. ABD’li sivil bir geminin Çin kara sularına bıraktığı insansız deniz altına Çin tarafından el konuldu. Trump’ın sosyal medyadan yaptığı “Çin’e çaldıkları aracı istemediğimizi söylemeliyiz, onlarda kalsın.”
açıklamasının yanında Çin, el koyduğu Amerikan insansız denizaltı aracını geri vereceğini açıkladı.
Bu haftaya ise Fed sonrasında yarın 14.00’da yapılacak olan TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) beklentileriyle başlıyoruz.
Piyasadaki beklentiler, TL’deki değer kaybının sürmemesi adına 25 baz puanlık bir faiz artışı şeklinde.
Türk Lirası, 8 Kasım ABD başkanlık seçimleri sonrasında en çok değer kaybeden ikinci para birimi olmuştu. Bunun üzerine Kasım ayındaki toplantıda politika faizini %7,50’den %8’e ve faiz koridorunun üst bandını %8,25’ten %8,50’ye yükseltmişti.
Meclise gelen yasa tasarısına göre ise, TCMB’nin PPK toplantıları yılda en az 8 defa yapılacak şeklinde düzenleniyor. Üyelerin en az üçte ikisinin katılımıyla toplanacak kurulda, kararlar mevcut üyelerin çoğunluğu ile alınacak. Asya piyasalarında ise, yaşanan denizaltı gerginliği sonrası değer %0,18 değer kaybeden Yuan ve %0,55 değer kaybeden Yen görmekteyiz. Piyasalarda ise, Japonya’da Nikkei endeksi %0,05 ekside iken Çin’de Şangay endeksi %0,08 yatay negatif seyirde.
Bugünün önemli verilerine baktığımızda, 12.00’da Almanya’da Aralık ayı IFO endeksi (Beklenti: 110,7), 17.45’te ABD’de Aralık ayı hizmet PMI verisi (Beklenti: 55,2) takip edilecek verilerimiz olacaktır. Yurtiçinde ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.
Yarın 14.00’da yapılacak PPK toplantısıyla beraber, yarın yurtiçi piyasalar açılmadan yapılacak olan Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı açıklaması da yakın takibimizde olacaktır.
Güne Dolar/TL’de 3,4980, altında 1139,22 Dolar/ons, brent petrolde 55,56 dolar ve gram altında 128 TL’den başlıyoruz. Asya piyasaları başta olmak üzere satışların arttığı yeni bir haftaya başlarken, hafta sonu yaşanan üzücü Kayseri olayları sonrasında bu hafta rehberlerimiz yine Dolar endeksi ve doların seyri oalcaktır. Haftanın ana konsuu TCMB faiz kararı olurken, Halep ile ilgili gelişmeler ve doların seyri endeks üzerinde etkili oalcaktır.
76.500 önemli bir destek noktası olurken, Asya’nın satıcılı rüzgarı Borsa İstanbul’da da satışları berberinde getirebilir. 77.777 seviyesinin görülmesi, ancak aşılamaması, yarınki Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yeniden şekillenecektir.

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri 19.12.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 19.12.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)