E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gelişmeler---

Piyasalarda gelişmeler

Piyasalarda gelişmeler
05 Ekim 2012 - 09:42 borsagundem.com

İMKB-100 endeksinin bugüne 67.000 puan civarından başlaması bekleniyor

İspanya'dan nemalanamayan oyuncuların tarım dışı istihdama yönelik pozitif bir bekleyiş içinde olması ve yurtdışı borsaların hafif alıcılı seyretmesine bağlı olarak İMKB-100 endeksinin bugüne 67.000 puan civarından başlamasını bekliyoruz.
Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının beklentiler doğrultusunda faiz oranlarını ve varlık alım programını değiştirmemesi dün Avrupa borsalarının yatayda seyretmesine neden oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin faiz kararının ardından yaptığı basın toplantısında; tahvil alımına başlamak için gerekli alt yapının ve bankanın hazır olduğunu, euro'dan geri dönüş olmadığını, kurtarma yardımı için ülkelerin başvuruda bulunmaları gerektiğini söylemesi borsalardan ziyade paritelere ve emtialara yön verdi. Açıklamalar öncesinde 1,2960 civarında seyreden eur/usd paritesi açıklamaların hemen ardından 1,30 seviyesinin üzerine çıkması altın fiyatlarına destek olurken, Suriye - Türkiye gerginliğinin petrol arzını sıkıntıya sokabileceği endişesi yaratması ve eur/usd paritesindeki yükseliş petrol fiyatlarının 3-4 $ civarında artış sergilemesine yol açtı.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, ana gündem konusunun ABD'de saat 15:30'da açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları olduğunu görmekteyiz. Çarşamba günü açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin yanı sıra Eylül ayı istihdam verisine yönelik beklentinin pozitif olması ılımlı bir iyimserlikle bekleyişe neden olacaktır görüşündeyiz. İspanya Başbakanı Rajoy'un global spekülasyon çetesinin oyununu bozar yönde önceki gün yaptığı açıklamanın ardından dün de Ekonomi Bakanı Guindos'un ülkenin kurtarma yardımına ihtiyacının olmadığını söylemesi (ki geçen hafta açıklanan bankacılık sektörü stres testi bunu nispeten teyit ediyor diyebiliriz, eğer Moody's'in dediği gibi 100 milyar €'ya ihtiyaç varsa bu defa borsa oyuncularının bu haberi pozitif değil negatif algılaması gerekirdi. Özetle neresinden tutsanız bu yalanlar elinizde kalıyor) borsa oyuncularının işine çomak soktu ve parasal genişlemenin yarattığı likiditenin borsalara yönelmesine engel oldu.
Destekler: 66.500 - 65.200, Dirençler: 67.800 - 68.900 - 70.000
Bugünkü hisse önerilerimiz
BIMAS, ENKAI 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)