E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda bu hafta gündem yoğun---

Piyasalarda bu hafta gündem yoğun

Piyasalarda bu hafta gündem yoğun
31 Ekim 2016 - 09:01 borsaningundemi.com

Işık FX; ABD'de FED faiz kararı ve kararını etkileyebilecek önemli verilerile içeride enflasyon rakamının açıklanacağı önemli bir haftaya girdiğimizi belirtti

Cuma günü ABD'de büyüme rakamı açıklandı. Fed'in büyüme hedeflerine erişebilmesi için son derece önemli olan 3. çeyrek büyümesinin ilk okumasında beklentiler aşıldı. Çeyreklik bazda yüzde 2.9'luk bir artışı ifade eden veri ile birlikte dolar endeksindeki ralli devam ediyor. Hane halkı harcamalarındaki yükselişten destek bulan büyüme rakamlarındaki artışı hizmet sektöründeki kıpırdanma dikkat çekici düzeyde.

İçeride ise yeni rekorların kırıldığı bir günü geride bıraktık. ABD öncülüğündeki koalisyon komutanının dün Suriye'deki Rakka operasyonunda YPG'nin de rol alacağını açıklamasının ardından kurda yukarı yönlü hareket hızlandı. Koalisyon güçlerinin Irak, Suriye ve Musul operasyonu jeopolitik riskleri artıyor. Siyasi tarafta ise Başkanlık sistemi ve yeni anayasa belirsizlik yaratmaya devam ediyor. Bugün yurtiçinde turizm gelirleri ve ticaret açığı açıklanacak. ABD'de ise kişisel gelir ve giderler açıklanacak. Beklentiler bir önceki döneme göre oldukça güçlü.

Çok önemli bir haftaya başlangıç yapıyoruz. ABD'de FED faiz kararı dışında, tarım dışı istihdam, ISM imalat ve imalat dışı gibi ekonomik görünümü ve FED kararını etkileyebilecek önemli veriler takip edeceğiz. İçeride ise enflasyon rakamı açıklanacak. TCMB sadeleşme adımları için enflasyon rakamları dikkatle takip edilecek. Avrupa'da ise enflasyon ve büyüme verilerini izleyeceğiz.

USDTRY
Cuma günü ABD'den gelen güçlü büyüme verisi sonrası değer kazanan kurda akşam saatlerinde Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kişisel e-mail hesabı üzerinden devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapmasıyla ilgili soruşturmanın FBI tarafından yeniden açılma haberi ile bir miktar geri çekilme gördük. Bu hafta 2 Kasım'da yapılacak FED toplantısı kur üzerinde belirleyici olacak. Teknik olarak güçlü bir trend hareketi içindeyiz. 3,1150 direncinin altında fiyatlanan kurda hareketin devamı halinde 3,1200-3,1270-3,1340 seviyeleri görülebilir. Geri çekilmelerde ise 3,1000-3,0900 destekleri öönemli.

EURUSD
Geçtiğimiz haftanın kapanışına yakın saatlerde gündeme gelen Clinton soruşturması piyasalarda ters rüzgarları esmesine neden oldu. Piyasaları tedirgin eden bu gelişme doların küresel piyasalardaki değerini düşürürken endekslerde de yeni satışların gelmesine neden oldu. Yeni günde ise gözler Avrupa Bölgesi'nden açıklanacak olan enflasyon rakamlarında olacak. Sonunda beklenen kıpırdanmayı gösteren Avrupa ekonomisindeki son seyri veriyle birlikte takip edeceğiz. ABD cephesinde ise kişisel gelir gider rakamları harcamalar adına bize önemli ipuçları sunacak. Paritede ise hareketlilik 1.10 seviyesini geçmekte zorlanıyor. Eğer bu seviyenin altında kalırsak geri çekilme 1.0950 ve 1.0900 seviyelerine doğru yerleşebilir. 1.09 geçilmedikçe de baskı biraz daha sakinleşebilir diye düşünüyoruz. Eğer hareketlilik 1.0950'nin üzerinde kalmak isterse yeniden 1.10 seviyesinin test gerçekleşebilir.

ALTIN
Haftanın son işlem gününde 1284 dolar seviyesine kadar yükselen değerli metal kapanışı 1275 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştirdi. Böylelikle altın fiyatları üst üste ikinci haftasını da yükseliş ile kapatmış oldu. Bugün ise ABD'den açıklanacak olan kişisel gelirler ve Euro Bölgesi enflasyon rakamları sarı madende hareketliliğe neden olabilir. Ancak Dolar endeksindeki yukarı yönlü hareket ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin devam etmesi altın fiyatlarında yükselişlerin sınırlı olmasına neden oluyor. Teknik olarak ise 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1273 doların üzerinde kalıcı olunması önemli. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1285 dolar seviyesi yeni hedef olarak takip edilmeli. Geri çekilmelerde ise 1267 ve 1260 dolar destek seviyeleri takip edilmeli.

GBPUSD
Geçtiğimiz hafta hem ABD hem İngiltere tarafında 3. çeyrek büyüme tahminleri beklentilerin üzerindeydi ancak kurda ekonomik veriler kadar ABD Başkanlık seçimleri ve Brexit gündemi özellikle belirleyici olabiliyor. ABD Başkan adayı Clinton hakkında yeniden açılan FBI ssoruşturmasının haberleriyle beraber geçtiğimiz haftayı kurda bir miktar yükseliş ile kapattık. Bu hafta ise piyasalar oldukça yoğun bir gündeme hazırlanıyor. Ekim ayı PMI verileri ve ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanıyor ancak piyasaların odağında kuskusuz İngiltere MB ve Fed'in para politikası toplantıları var. Beklentiler faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmemesi yönünde. Bunun yani sıra İngiltere MB Başkanı Carney'in görev suresi ile ilgili belirsizlik hakkında bu hafta bir açıklama yapabileceği söyleniyor. Teknik olarak baktığımızda kurda toparlanmalarda 1.22 seviyesi yukarı yönlü aşılırsa 1.2250 - 1.2290 seviyeleri görülebilir. Satıcılı seyirde ise 1.2150- 1.2080 önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

BRENT PETROL
Petrol piyasaları adına son derece kritik bir süreç geçiriyoruz. 30 Kasım'daki OPEC toplantısı öncesi OPEC ve OPEC dışı üyeler hafta sonu Viyana'da bir araya geldi. Danışma toplantısı niteliğinde olan bu görüşmelerden piyasaların beklediği sonuç çıkkmadı. Resmi bir açıklama olmasa da, halen Irak ve İran'ın imtiyaz isteği çözülebilmiş değil. Ayrıca Cezayir'de anlaşmaya varılan üretim kesintisi planına yönelik net rakamlar halen ortaya konulabilmiş değil. Kasım'daki toplantıya kadar ülkeler arası görüşmelerin devam etmesi ve hangi ülkeden ne kadarlık üretim kesintisi yapılacağı konusunda bir plan ortaya konulması bekleniyor. Teknik olarak ise yeni haftaya satıcılı bir görüntü ile başlanması durumunda 50 dolar seviyesini takip edeceğiz. Hareketlilik buranın altına sarkarsa 49.50 ve 49.00 seviyeleri görülebilir. Yükseliş için ise ilk etapta 51 doların aşılması gerekiyor. Hareketin devamında 51.30-51.50-52.00 seviyeleri takip edilebilir.

Işık Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)