E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ayrışma beklentisi---

Piyasalarda ayrışma beklentisi

Piyasalarda ayrışma beklentisi
04 Kasım 2015 - 08:44 borsagundem.com

Ziraat Yatırım Menkul Değerler, piyasa beklenti raporunu açıkladı. İşte raporda öne çıkanlar.

FED para politikasını normalleştirmeye yaklaştıkça iki potansiyel ayrışma temasından bahsedebiliriz:
DXY'a karşı EMFX, ve Faize karşı altın.Uzun süredir altın fiyatlarının enflasyon beklentilerine göre şekillendiği görüşümüzü paylaşmaktayız. Eğer FED artık faizi arttıracaksa gelecekte enflasyon yükselecek demektir. Şu anda mevcut
düşük enflasyon konjonktürü altın fiyatlarının güç kazanmasını engellemekte. Ancak piyasalar yeniden enflasyonun yükseleceğine ikna olurlarsa altın fiyatları hareketlenebilir. FED'in faiz arttırımları da ABD devlet tahvil getirilerini yükseltecektir. Bu nedenle faizlerin yükseldiği bir ortamda altın fiyatlarının da artabileceğini düşünmek gerekiyor.
 
Bir diğer potansiyel ayrışma ise Gelişmekte Olan Ülke Kurları (EMFX) değer kazanmaya başlarlarsa gerçekleşebilir. Bu süreç DXY'in döngüsel zirvesi olarak öngördüğümüz 110 seviyesine doğru hareketle kesişebilir. Bizim Avro / Dolar tahminimiz önümüzdeki sene parite diye tabir edilen 1 seviyesinin görüleceği üzerine kurulu. Bu da DXY'ın 110 civarına ulaşması demek. Eğer FED'in faiz arttırımı beklendiği gibi belirsizlikleri azaltıp risk algısını olumlu etkilerse Gelişmekte Olan Ülkeler'e fon akımları hız kazanabilir ve EMFX değer kazanma sürecine girebilir. Bu durumda FED ve Avrupa Merkez Bankası arasındaki spesifik politiika ayrışması DXY ve EMFX ayrışmasıyla sonuçlanabilir. Unutmamak gerekiyor ki DXY'ın %57,6'sı Avro'dan oluşuyor!

Ziraat Yatırım Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)