E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Japonya dışında Asya hisse senetleri, Fed toplantı tutanaklarının ABD'li politika yapıcılarının faiz artırımında aceleci olmayacağını bir kez daha teyit etmesi sonrası yükselirken, Yen, Japon yetkililerin endişelerini dile getirmelerinin yükselişleri durduramaması ile birlikte 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Sağlık-bakım sektörü hisse senetleri, ABD'de ilaç sektörü hisselerindeki yükselişleri ileyerek, Asya'daki çıkışa öncülük etti. Japonya hisse senetleri, yenin Ocak ayından bu yana en uzun rallisine yönelmesi ile birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Malezya ringgiti, ABD'de petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde 86 yılın en yüksek seviyesinden gerilemesinin desteği ile yüzde 0.1'den az yükselerek 3.9152 seviyesine yükseldi. Ringgit gün içinde 3.9167 seviyesinden işlem gördü.
Fed yetkilileri, Mart toplantısında, ABD ekonomisinin göreceli sağlığını görüşürken, ekonominin küresel görünümün karşı karşıya bulunduğu süregelen risklere duyarlı olduğunu belirtti. Traderlar, Fed'in Nisan ayında faiz artırımına gitme olasılığını sıfır olarak görürken, Aralık ayına kadar faiz artırımı ihtimali yüzde 50'nin üzerine çıkmadı. Bu gelişmeler doları olumsuz etkilerken, önemli para birimleri arasında en fala yen bu durumdan faydalandı. Öte yandan, ABD stoklarındaki düşüşün küresel arz fazlasına ilişkin endişeleri azaltması sonrası petrol fiyatlarında görülen yükseliş de piyasadaki beklentileri olumlu etkiledi.
Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisi Michael McCarthy, "Oldukça güvercin bir Fed gördük ve petrol fiyatlarındaki ralli ile birlikte, piyasalarda olumlu bir performans izliyoruz," dedi ve "Risk alınan bir ortamda bulunmamıza karşın, ABD kar sezonu öncesi, piyasada temkinli bir duruş hakim" şeklinde görüş bildirdi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 1.4 düşük kapadı.
Standard & Poor's (S&P) 500 Endeksi, dün yaklaşık bir ayın en büyük kazancını gerçekleştirdikten sonra, New York'ta saat 10:17 itibariyle yüzde 0.8 düşerek 2,050.63 seviyesine geriledi.
Avrupa da ise, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 düştü. Banka hisse senetleri, İtalyan bankacılık sekötüründeki düşüşlerin öncülüğünde, Avrupa endekslerindeki en büyük kayıpları gerçekleştirdi.
Japonya para birimi yen, 16 önemli para birimi karşısında en az yüzde 0.8 değer kazanırken, New York'ta saat 08:34 itibariyle yüzde 1.3 artarak dolar başına 108.42 seviyesine yükseldi.
Frankfurt'ta Commerzbank AG yabancı para birimi stratejisti Thu Lan Nguyen, "Yen riskten kaçınma eğilimi ve piyasa katılımcılarının Japonya Merkez Bankası'nın güçlü yene yönelik sabrını test etmesiyle yükseliyor." dedi.
Spot altın, dünkü yüzde 0.7'lik gerilemenin ardından, yüzde 1.3 yükselerek ons başına 1,237.83 dolara ilerledi.
Batı Teksas petrolü, yüzde 0.7 düşerek varil başına 37.47 dolar seviyesine indi. Dün ise son seansta yüzde 5.2 yükselerek 16 Mart'tan beri en sert yükselişini gerçekleştirmişti. Brent petrol ise yüzde 0.6 düşerek varil başına 39.61 dolar seviyesine geriledi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:11)