E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar yurt dışına odaklandı---

Piyasalar yurt dışına odaklandı

Piyasalar yurt dışına odaklandı
22 Mart 2016 - 08:54 borsagundem.com

Şeker Yatırım günlük teknik analizinde, piyasaların güne yatay-pozitif bir başlangıç yapacağı ve gün içerisinde dikkatlerin yurt dışı ve alternatif piyasalara çevrileceği öngörülüyor

Hafta sonunda İstanbul-Taksim’de gerçekleşen terör saldırısıyla artan endişeler ve dolar/TL kurunun 2.87 TL seviyesi üzerini yükselmesi sonrası haftaya hafif kar satışları ile başlayan BİST 100 Endeksi gelen kar satışlarını 82.500 seviyelerinde karşıladı. Bu seviyelerde yönünü tekrar yukarı çeviren Endeks dolar/TL kurunun 2.85 TL seviyesinin de altına gerilemesinin de desteği ile 83.000 seviyeleri üzerine yerleşirken günü de %0.6 yükselişle 83.403 seviyesinden tamamladı. Piyasalar bugün içeride hazinenin yapacağı ihale sonuçlarını ve kur ve faizlerin seyrini dışarda ise Almanya’dan gelecek IFO ve ZEW Endeks verilerini izleyecek. Bu sabah itibariyle petrol fiyatlarının 41 dolar seviyesi üzerine yükselmesi sonrası Asya borsalarında yükselişler görülürken, Avrupa borsalarının ise yatay bir seyir izlenmesi bekleniyor. Perşembe günü gerçekleşecek MB Para Politikası Kurulu’nun faiz kararına odaklanan piyasaların güne yatay-pozitif bir seyirle başlayacağını günün devamında alternatif piyasaları ve yurt dışını takip edeceğini düşünüyoruz.

ŞEKER YATIRIM

Günün önemli şirket haberleri 22/03/2016

 

BİST'te iyimserlik görüşü hakim

 

Endekslerde düzeltme ihtimali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)