E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yön arayışında---

Piyasalar yön arayışında

Piyasalar yön arayışında
20 Eylül 2013 - 09:05 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in sürpriz bir şekilde teşvikleri azaltmamasının ardından yön arıyor

Gümüş son üç günde ilk kez düşerken, gelişen ülke paraları, Malezya para biriminin 1998'den bu yana gerçekleştirdiği en büyük rallinin ardından geri çekilmesi ile birlikte değer kaybetti. Ham petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı ve Asya hisse senetleri yükselerek, Nisan ayından bu yana en büyük haftalık kazancına yöneldi.
Spot gümüş Tokyo saati ile 14:28'de yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu ve haftalık kazancını yüzde 3.4'e daralttı. Platin yüzde 0.3 düştü ve nikel son üç haftanın zirvesinden gevşedi. Malezya ringgiti yüzde 0.4 düştü ve bu haftanın en büyük küresel para rallisini daralttı. Hindistan rupisi üçüncü hafta kazancını azalttı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 yükselerek bu haftaki kazancını yüzde 3'e taşırken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 geriledi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.3 değer kaybetti.
Gelişen ülke para birimleri, Fed'in beklenmedik bir şekilde, yatırımcıları daha yüksek getirili varlıklara gitmeye cesaretlendiren varlık alım programını daraltmaktan kaçınmasının ardından, dolar karşısında değer kazanan para birimlerine öncülük etti. Hindistan Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini artırdı. Çin, Hong Kong, Tayvan ve Güney Kore piyasaları tatil nedeniyle kapalı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Tokyo'da konuşma yapacak. Euro Bölgesi'nde bugün açıklanacak olan tüketici güveni endeksinin iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.
Tokyo'da Dai-ichi Life Research Institute Inc. gelişen piyasalar ekonomisti Tohru Nishihama, "Yatırımcılar, teşviklerin azaltılacağı beklentisi ile oluşturdukları pozisyonları tersine çevirdi," dedi ve "Ancak Fed nihayetinde teşvikleri azaltacak ve yatırımcılar daha seçici olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)