E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Yellen'i bekliyor---

Piyasalar Yellen'i bekliyor

Piyasalar Yellen'i bekliyor
29 Mart 2016 - 08:14 borsagundem.com

Piyasalar Fed Başkanı Yellen'in açıklamalarıyla birlikte yön bulabilir

FED’in son faiz kararının ardından birçok FED Başkanı faiz konusunda açıklamalar yapmıştı. Özellikle bazı FED başkanları faiz artışının yaklaştığına dair yorumlar yapmaya başladı. Ancak hatırlatmak gerekirse Yellen son faiz toplantısı ardından yapılan açıklamalarda kimsenin beklemediği bir şekilde global risklere ve önceden iyi gelen verilerin geçici olduğuna vurgu yaptı. Bu yüzden oldukça güvercin bir tutum sergileyerek FED’in kısa vade de faiz arttırma ihtimalini oldukça azaltmıştı. Bu akşamda Fed Başkanı Yellen’ın açıklamalarına kulak kesileceğiz. Yellen’ın son toplantıdan beri bahsetmiş olduğu düşünceler geçerliliğini koruyup korumadığı piyasalar için önemli olacak. Yellen, son verdiği mesajların aynısını yeniden iletmesi halinde piyasa buradan daha güçlü bir güvercin algısını çıkarabilir. Bu açıklamaların ardından değerli metaller ve endekslerde pozitif bir algı oluşabilir.

Altın fiyatları haftaya geri çekilmeyle başlayarak 1208 seviyesini test etti. Altın için orta vade de 1200-1210 aralığı önemli bir destek konumunda. Bu seviyenin altında ana destek ise 1190 olarak takip edilebilir. Altın fiyatları en kötü ihtimalle 1190 seviyesinin altında kalmadığı müddetçe orta vadeli yükseliş görünümünü korumaya devam edecektir. Yükselişin kısa vade de devam etmesi için ise öncelikle 1250 direncinin aşılması gerekiyor. Bu seviyenin aşılması halinde 1300 lü seviyeler yeni hedef olarak gündeme gelebilir.

Kerem Muçe - İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika29 Mart 2016 14:34

    Yellen teyze biraz daha güvercin olursa , BIST'te yatırım yapanlar zararını azaltır.

  • haydar29 Mart 2016 12:29

    2008 den sonra asla ve asla piyasaları bırakmadılar.. Yine yumuşak tutum sürecektir. Borsalar çoşacak faizler düşecektir.. 2 kere 2 dört.