E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar tatil dönüşü hareketli---

Piyasalar tatil dönüşü hareketli

Piyasalar tatil dönüşü hareketli
08 Temmuz 2016 - 09:48 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda tatil sonrası piyasaları değerlendirdi.

Tatil dönüşü hareketli bir gün bizi bekliyor olacak. İç piyasalar kapalı olsa da yurtdışı piyasalardan gelen haberler ile piyasalarda hareketli. Dün akşam saatlerinde beklentinin altında gelen petrol stokları verisi petrol fiyatlarında ciddi bir satış gerçekleştirdi ve 46 dolarlara kadar geri çekilme yaşandı. Brexit ise domino etkisiyle tüm küresel piyasalarda rüzgarını hissettiriyor. Hafta içerisinde belirsizlik sebebiyle gelişmekte olan ülke para birimleri ve hisse senetlerinde satışlar görülürken bu süreçte güvenli liman olarak tercih edilen dolar, altın, yen ,ABD ve Alman tahvilleri alımlarla piyasada destek buluyor. Fed’in yayınlanan toplantı tutanaklarından sonra ‘’belirsizliğin’’ artmasının vurgulanması görüşlerin güvercin tutumda devam etmesini sağlıyor. Brexit öncesi 38k açıklanarak piyasalarda şok etkisi yaratan Tarım Dışı İstihdam verisinin bu ay ki beklentisi 180K gelmesi yönünde. Hafta içi yayınlanan ABD ISM İmalat verisi ve ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi bugün açıklanacak verinin de pozitif gelme olasılığını artırıyor.

EURUSD

Eurusd'de son haftalardaki teknik fiyatlamanın dışına bugün çıkılabilir. Gün içerisinde yine büyük önem taşıyan bir tarım dışı istihdam datasını karşılayacağız. Geçtiğimiz Mayıs ayı raporunda 6 yılın en düşük seviyesi olan 38 K rakamının ardından istihdamdaki gerileme geçici mi görmüş olacağız. Tam istihdam seviyesine yaklaşıldığını ve buna benzer rakamlar görebileceğimizin altını çizen yetkililer ise uzun süre çok düşük işe alım rakamları görmekten endişe duyuyorlar. Endişe duyulan bir diğer durum ise ortalama saatlik kazançlar. Ortalama saatlik kazançlarda yaşanacak yükseliş trendinin harcamalar ve enflasyonun tekrar normal seviyesine dönmesinde rol oynayacağını düşünüyorlar. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi ile birlikte dikkat edilmesi gereken bir veri.

USDTRY

Bayram tatili sebebiyle piyasanın kapalı olması ve düşük hacimler TL belirsiz bir hafta geçirmemize sebep oldu. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu TL'de veriye bağlı volatilite yaratabilir. Son dönemlerde ticaret dengesine pozitif katkı sağlayan Avrupa ekonomisinde yaşanan Brexit hadisesinin ardından TL negatif etkilenecek para birimlerinin başında yer alıyor. Fed'in faiz söyleminin geri gelmesi durumunda TL için zorlu bir yön arayışı başlayabilir. Fakat Brexit gündemi sıcak olsa da Fed' in faiz artırma söyleminden uzaklaşıyor olması TL'nin seyrini pozitif etki altına alabileceğini unutmamak gerekli.

PETROL

Küresel risk algısıyla satış baskısının hakim olduğu brent petrol de dün açıklanan ABD ham petrol stok verisinin beklentilerin altında kalması satış hareketini hızlandırdı. 50 dolar üzerinde tutunamayan petrolde kısa vadede alım fırsatları için bu hareketin sonlanması beklenebilir. Anlık toparlanmalara ise hazırlıklı olmakta fayda var. Teknik olarak incelediğimizde dün gerçekleşen hareket 46.20 fiyat seviyelerinin görülmesini sağladı. Bu seviyelerden gelecek olan tepki alımlarıyla 47.50 ve 48.70 seviyeleri test edilebilir. Bulunduğu fiyat seviyelerinin altında kalıcılık sağlaması ise 46.10 ve 45.30 destek seviyelerinde yeniden fiyatlanma yaşatabilir.

ALTIN

Son iki günü 1371 direncini zorlayarak geçiren altın, dün öğlen saatleri itibariyle kıramadığı 1371 seviyesinden gevşeme göstermeye başladı. ABD kanadından dün açıklanan ADP Tarım Dışı İStihdam Verisi ve İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Verisi'nin beklentilerden iyi gelmesiyle satıcılı seyir destek bulmuş oldu. Dün en düşük 1350.55 seviyesini gören altın bu seviyelerden güç bularak tekrar yukarı yönlü hareket sağlamaya çalışıyor. Şu sıralarda daha önce hareket ettiği yukarı yönlü kanalın üst çizgisinde, 1357.62 direncinin etrafında fiyatlanan altın için bugün ayın en önemli günlerinden birini gözlüyor olacağız. 15:30'da ABD tarafından açıklanacak Tarım Dışı İstihdam Verisi geçen ay 38K açıklanarak piyasalarda şok etkisi yaratmıştı. Geçen ayki veriye düzeltme gelebileceği gibi bu ayın beklentisi 175K. Verinin olumlu gelmesi Brexit sonrası son zamanların en hızlı rallisini yapan altında kar satışları sağlayabilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde gün içerisinde 1357.62, 1362.78, 1371.00 ve 1387.40 direnç seviyeleri olarak söylenebilir. Altında yaşanabilecek gerçi çekilme hareketlerinde ise 1349.65, 1335.86 ve 1322.41 destek seviyeleri olarak belirlenebilir.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.07.2016

 

Bayram tatilindeyken piyasada neler oldu

 

Günün önemli şirket haberleri - 08.07.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)