E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar petrol ile yükseldi---

Piyasalar petrol ile yükseldi

Piyasalar petrol ile yükseldi
21 Nisan 2016 - 08:13 borsagundem.com

Küresel piyasalar, petrolün Kasım ayı seviyelerine yükselmesinin desteği ile moral buldu

Asya hisse senetleri, petrolün en son Kasım ayında görülen seviyelere yükselmesş ve ABD'de şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamalarının ardından dört ayın ziresine tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü yükseldi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ABD hisse senetlerinin gösterge endeksinin dün 1 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından fazla değişmedi. Brent petrolü, ABD'de üretimin Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyesine inmesi ve Irak'ın üretimin dondurulmasına iilişkin görüşmelerin gelecek ay başlayabileceğini kaydetmesinin ardından varil başına 45 doların üzerinde seyretti. Euro, dünkü seansta bu haftanın kazançlarını geri vermesinin ardından, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) toplantısı öncesi fazla değişmedi. Malezya ringgiti önemli para birimleri arasında en fazla kaybettiren para oldu.

Küresel hisse senetleri, petrolün 30 doların altını gördğkten sonra toparlanması, Çin ekonomisinde istikrar işaretleri ve ABD'de iyi çıkan şirket karlarının desteği ile, Şubat ayında üç yılın en düşük seviyesine inmesinden bu yana yüzde 16 yükseldi. Bu ralli ayrıca, Fed yetkililerinin, küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin risk teşkil ettiğini işaret ederek, 2016 yılında faiz artırım sayısı tahminini dörtten ikiye düşürmesinden de destek buldu.

Los Angeles'ta Wells Capital Management baş yatırım yetkilisi Kirk Hartman, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Toparlanan temel göstergeler ve Fed'in bir süre daha faizi yükseltmeyeceği gerçeği güveni açık bir şekilde destekliyor," dedi ve "İnsanlar Çin hakkında çok daha olumlu düşünüyor. İnsanlar Çin'in sert iniş yapmayacağının farkına varıyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Perşembe günü General Motors Co., Microsoft Corp. ve Visa Inc. kar açıklayacak şirketler arasında yer alıyor. S&P 500 Endeksi'nde şimdiye dek kar açıklayan 83 şirketin yüzde 78'i analistlerin bekledğinden daha iyi sonuç açıkladı. Asya'da, China Unicom (Hong Kong) Ltd. ve Güney Kore'nin en büyük çelik üreticisi Posco kar açıklayacak. AMB bugünkü toplantıda, Mart ayında daha önce görülmemiş büyüklükteki teşvik açıklamasının ardından değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Endeonezya Merkez Bankası'nın da, son üç ayın her birinde faiz indirimine gitmesinin ardından değişiklik yapması .beklenmiyor.

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saati ile 11:48'de yüzde 1.5 yukarıda seyrediyordu.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)