E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar haftayı yeni umutlarla kapatıyor…---

Piyasalar haftayı yeni umutlarla kapatıyor…

Piyasalar haftayı yeni umutlarla kapatıyor…
29 Ocak 2016 - 17:13 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Yeni yılın ilk gününden itibaren piyasalar tarafında oldukça stresli işlemlerin yaşandığına şahit olmuştuk. Özellikle Çin Merkez Bankası’nın yuana yapmış olduğu müdahalelerle birlikte parasının değerini dolar karşısında düşürmeye devam etmesi kur savaşlarında yeni bir boyuta yol açmıştı. Bu yüzden bir süredir kötü gelişmelerin yaşandığına şahit olduk. Bu sabah ise Japonya Merkez Bankası’nın yapmış olduğu faiz indirimi acaba piyasalarda yeni bir dönemin başlıyacağının habercisi mi? diye düşündürmeye başladı. Japonya Merkez Bankası, faizleri indirerek - % 0.1 seviyesine çekti. Artık japonya’da negatif faiz uygulayanlar kervanına katıldı. Piyasalar, Japonya’nın aldığı bu karara sevinirken, diğer büyük Merkez Bankaları’nın da benzer hamleler yapabileceği ihtimali artık gözardı edilmiyor. Bu yüzden gözler, başta Mart ayında açıklanacak Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ile birlikte, diğer büyük Merkez Bankalarının yapacağı hamleler de olacak.

Kuroda, Faizleri Düşürmeye Devam Edebileceğinin Sinyalini verdi…

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, faiz kararı sonrası yapmış olduğu açıklamalar dikkat çekti. Enflasyon hedefine ulaşmak için ne gerekiryorsa yapılacağını belirten Kuroda’nın en önemli açıklaması ise gerekirse daha fazla faiz indirebileceklerinin sinyalini vermesiydi. Kuroda’nın yapmış olduğu açıklamaların satır başı ise aşağıdaki şekilde yer aldı;

BOJ/KURODA: Negatif mevduat oranları, farklı faiz oranlarını ve varlık fiyatlarını etkileyecek

BOJ/KURODA: Japon ekonomisi ılımlı toparlanmasını sürdürüyor

BOJ/KURODA: Gerektiğinde söz konusu üç boyut yoluyla para politikasını gevşetmekten çekinmeyiz

BOJ/KURODA: Hem niceliksel gevşemeyi hem de negatif mevduat oranlarını % 2 enflasyon hedefine ulaşıncaya kadar koruyacağız

BOJ/KURODA: Fiyatların % 2'ye doğru yükselmesini bekliyoruz

BOJ/KURODA: Negatif faiz politikası, devlet tahvili alım sınırına ulaştığımızı göstermez

ABD Büyüme Rakamları Beklentilerin Altında…

Bugün açıklanan ABD büyüme rakamları beklentilerin altında kaldı. Son dönemde olduğu gibi ABD tarafından açıklanan verilerde zayıflama devam ediyor. Büyüme rakamlarının düşük kalmaya devam etmesi, Fed’in kısa vade içerisinde faiz artış ihtimalini giderek daha da aşağıya çekmesine neden oluyor.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,7% Beklenti: 0,8% Önceki: 2,0%

Parasal Genişlemeler TL’ye Olumlu Yansıyor…

Fed’in faizi arttırması en çok gelişmekte olan ülke piyasalarına zarar vermişti. Bu ülkelerin piyasalarından yaklaşık 500 milyar dolar civarında para çıkışı olduğu görüldü. Bu sabah japonya’nın gerçekleştirmiş olduğu faiz indiriminin ise gelişmekte olan piyasalara olumlu yansımaları olacaktır. Bunun nedeni ise düşük faizle Japonya gibi ülkelerden borçlanabilen yatırımcıların, gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek faizlerden yararlanarak arbitraj imkanını yakalayabilmeleridir. Bu yüzden TL para birimi de bu gelişmelerden olumlu etkilenmeye devam edebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)