E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar haftayı nasıl kapatacak?---

Piyasalar haftayı nasıl kapatacak?

Piyasalar haftayı nasıl kapatacak?
29 Ocak 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah güne negatif başlangıç yapması bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.279 artarak 2.457.118’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 670 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 129 kişi artarak 25.605’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.340.216.
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün tespit edilen Kovid-19 vaka sayısının 7.279 olduğuna dikkati çekerek, "Durumun ciddiyetini görmezden gelemeyiz. Aşı programının selameti açısından da tedbirlere ve kısıtlamalara uymalıyız." ifadesini kullandı.
• TCMB Başkanı Ağbal'ın dün açıkladığı çeyrek dönem enflasyon raporunu ve düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamaları değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin ortaya koyduğu kısa ve orta vadeli enflasyon tahminlerinin makul ve başarılabilir olduğunun güvenle söylenebileceğini bildirdi .
• Beyaz Saray Basın Sözcüsü Psaki, Başkan Biden'in 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs yardım paketi için hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Kongre üyelerini arayarak destek talep ettiğini ve yardım paketini ikiye bölme niyetleri olmadığını söyledi .
• Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi'nde, Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumakta kararlı olduğu vurgulandı .
• AB, Kovid - 19 aşı tedarikinde yaşanan sorunları aşmak için üye ülkelerdeki tesislerde üretilen aşıların üçüncü ülkelere ihracatını izne tabi tutacak.
• Pentagon, Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi’nin korona virüsü aşılarının uygulanması konusunda yardım talebini değerlendiriyor.
• Dünya Altın Konseyi'nin yayımladığı Altın Talep Eğilimleri raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası resmi altın rezervlerini 134,5 ton artırarak 2020 yılında en fazla altın alımı yapan Merkez Bankası oldu.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Dış Ticaret Dengesi, Almanya’da İşsizlik Oranı ve Öncü GSYH verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çarşamba gününü sert satışlarla kapatan küresel piyasalarda gözler Fed Faiz Kararındaydı. Fed beklentiler dahilinde faizi %0,00 - 0,25 oranında sabit bırakırken, tahvil alımıyla ilgili sözlü yönlendirmede de değişikliğe gidilmedi. Asıl dikkat çeken Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarıydı.

Powell’ın ‘Enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu ve müdahale etmenin doğru olmadığını düşünmesi ve ABD ekonomisindeki seyrin aşılamaya çok bağlı olduğunu ve büyümedeki risklerin aşağı yönlü olduğunu vurgulaması küresel piyasalarda satışlar geçtiğimiz işlem gününe de yansıdı.

BİST100 endeksi küresel risk iştahının düşmesi ile geçtiğimiz güne %1,12 oranında düşüşle 1.451 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılış ardından gelen sert satışlarla endeks 1.431 seviyesine kadar geriledi. Gözler dün Naci Ağbal’ın yaptığı yılın ilk Enflasyon raporu sunumundaydı. Ağbal, Ekim ayındaki enflasyon beklentilerini değiştirilmezken, fiyat istikrarı vurgusuna da devam etti. Ağbal, "Para politikasındaki sıkı ve ihtiyatlı duruşumuz enflasyonda %5 hedefine kadar uzun bir süre kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullandı. Naci Ağbal’ın yaptığı piyasa dostu açıklamalar sonrası yurt içi piyasalarda alımlar hızlandı. Dolar / TL 7,40 seviyesinin altına geriledi. Kayıplarını kapatan endeks pozitife döndü ve günün ilk yarısında 1.469 seviyesine kadar yükseldi. İlk yarıda yukarı yönlü hareketin ağırlık kazandığı endekste sanayi ve bankacılık sektörü payları %1’in üstünde primlenirken, BİST100 endeksi de %1'e yaklaştı. Volatilitenin yüksek olduğu işlem gününü BİST100 endeksi % 2,14 oranında yükselişle 1.498 seviyesinden tamamladı. Kimya petrol plastik sektörü payları % 4,74 oranında değer kazanırken, iletişim sektörü payları % 0,14 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.520 - 1.543 - 1.578 olacakken, destek seviyeleri 1.453 - 1.408 - 1.386 olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Perşembe günü 1.563 - 1.612 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.609 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.241 azalarak 506.684 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.627 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, özellikle 1.640’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.750 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.586 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.620 ve 1.629 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.595 ve 1.586 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada düzeltme mi, trend değişikliği mi?

Wall Street'te GameStop üzerinden büyük-küçük yatırımcı kavgası

Asya borsaları haftanın son işlem gününde pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)