E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed’i bekliyor---

Piyasalar Fed’i bekliyor

Piyasalar Fed’i bekliyor
11 Mart 2016 - 17:12 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Dün Avrupa Merkez Bankası’yla başlayan majör merkez bankalarının faiz toplantıları önümüzdeki hafta BOJ ve FED ile devam edecek. Özellikle Fed’in piyasalar üzerinde yaratacağı etkinin volatiliteyi arttırması beklenirken, güvercin bir tutum sergilemesi durumunda global piyasalarda iyimserliğin dozajı artabilir. Dün gerçekleşen Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yaşanan dalgalanma ise bugün yerini yeniden alım yönünde işlemlere bırakmış durumda. Avrupa Borsaları’nda %3 ü aşan artılar görülürken, ABD piyasaları da güne güçlü bir açılışla artıda başladı.

Almanya'da Ticari İflaslar Düştü...

Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre Almanya'da ticari iflaslar 2015'te % 4.0 azaldı. Yerel mahkemelerdeki iflas dosyaları sayısı istatistiklerin yayınlanmaya başladığı 1999 yılından sonraki en düşük rakama 23,123'e indi.

Volkswagen,2017 Sonuna Kadar Çalışan Sayısını Azaltacak…

Şirkete yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Volkswagen, emisyon skandalanın yarattığı maliyetleri dengeleyebilmek için 2017 sonuna kadar büro çalışanları sayısını 3.000 kişi azaltacak. Avrupa'nın en büyük otomotiv üreticisinin Almanya'daki tesislerinde ve finansal hizmetler biriminde 120 bin kişi çalışıyor ve bunların üçte birinin ofis pozisyonlarında olduğu belirtiliyor.

Çin'de Doğrudan Yabancı Yatırımlar Arttı...

Çin Ticaret Bakanlığı Tarafından Yayınlanan Veriye Göre; Ocak-Şubat Döneminde Çin'e Gelen Doğrudan Yabancı Yatırım, Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre % 2.7 Oranında Arttı.Bakanlık, Yılın İlk İki Ayında 22.52 Milyar Dolar Doğrudan Yabancı Yatırım Miktarına Ulaşıldığını Bildirdi.

Fitch, Brezilya'nin Büyüme Tahminlerini Düşürdü...

Fitch Ratings, Brezilya'da Reel GSYH'ye İlişkin 2016 Yılı Daralma Beklentisini % 2.5'dan % 3.5'a Çıkarırken, 2017 Yılı Reel GSYH Artış Beklentisini % 1.2'den % 0.7'ye İndirdi.Fitch, Bu Aşağı Yönlü Revizyonların Düşük Emtia Fiyatları Ve Çin'de Yavaşlamanın Yaşandığı Bir Ortamda Devlet Başkanını Görevden Alma Girişimleri Ve Zayıf Bir Maliye Politikasının Güvene Çok Zarar Verdiğini Belirtti.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)