E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar FED’den gelebilecek 75 baz puanlık artışı fiyatlıyor---

Piyasalar FED’den gelebilecek 75 baz puanlık artışı fiyatlıyor

Piyasalar FED’den gelebilecek 75 baz puanlık artışı fiyatlıyor
27 Temmuz 2022 - 08:26 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Beklenen gün geldi, FED’in 75 baz puanlık faiz artışı açıklaması bekleniyor. Ancak her iki yönde de oluşabilecek sürprize karşılık güvenli liman olarak görülen dolara yatkınlık sürüyor. FED’ten beklenti enflasyonla mücadelenin ilk öncelik olduğunun hissini vermesi, aksi takdir de enflasyonun çok daha uzun süre ve çok daha yüksek olacağı ihtimali düşündürücü oluyor.

FED’in yapacağı 75 baz puanlık artırım beklentisi tamamen fiyatlandırılıyor. Hazine piyasası, kısa vadeli artışların uzun vadeli büyümeye zarar vereceğini şimdiden tahmin ediyor. Gösterge 10 yıllık
Hazine getirileri, %2,8068'de sabit kalırken, iki yıllık getirilerin %3,0528'in altına indiği izleniyor.
Ekonomilere zarar veren faiz oranlarına ilişkin endişelere ek olarak , Avrupa bir enerji kriziyle karşı karşıyayken, Çin’de kısıtlayıcı KOVID-19 politikaları ve emlak piyasasının çöküşüne dair yeni korkularla karşıökarşıya.

Euro, iki haftalık süreç içinde en kötü seansını geçirdi ve Gazprom'un batıya giden gaz akışını daha da azaltacağını ve enerji fiyatlarının daha da yükseleceğini söylemesiyle %1 düştü. Bunun yanı sıra Rusya kış aylarında gazı keserse Almanya’nın resesyona gireceği, yüksek enflasyondan dolayı azalan tüketici talebinin daha da düşeceği tahmin ediliyor.

Avrupa'nın yükselen gaz fiyatları petrolü sabit tuttu. Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 104.30$'da sabit kaldı. ABD ham petrol vadeli işlemleri %0,1 artışla varil başına 95,14$'a yükseldi. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0,6 , Japon Nikkei %0,3 düştü. Altının onsu 1.717 dolarda sabit kaldı.

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, piyasalarda gözler haftanın en önemli gündem maddesi olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararında olacak

KKM'de kurumlar vergisi istisnası uzatıldı

 

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2022

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (27/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Temmuz 2022 12:11

    Asıl sorun bence geliyor... Şuan bilançolar abakıcan gözlenebiliyor. ABD yi kasdettim. ABD dei firmalar Çindeki kovid tatilleri üretim durması.. ukrayna-rusya savaşındaki gerilim ile pazar paylarını kaybetmesi ayda satışların durması.. yaşanan bu iki gelişmenin avrupa devletierini etkileyip durağan ekonomiye sokup tuketımleri durdurması... yani olsay sadece FED değil. FED karar alsada ileride yaşanacak bazı tedirginlikleri net göremiyoruz. Görülmüyor yani gelecek 1 yıl... o bakımdan FED bir ayak, ç.ok iyi takipler etmek , ilgili kağıtlarınızın nasıl özel etkilendiğini kestirmek zorundasınız...

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ27 Temmuz 2022 11:05

    Ne fiyatlanması bu durum fiyatlara aylar önceden girdi.