E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed toplantısına odaklandı---

Piyasalar Fed toplantısına odaklandı

Piyasalar Fed toplantısına odaklandı
09 Temmuz 2013 - 09:44 borsagundem.com

Küresel piyasalar yarın yapılacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde pozitif bir seyir izledi

Küresel piyasalar yarın ABD'de açıklanacak Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde dün pozitif bir seyir izlerken, gelişmekte olan ülke borsalarında tedriginlik ve satıcılı seyrin devam etmesi dikkati çekti.
ABD'de şirketlerin 2. çeyrek bilanço sezonunun başlaması hisse bazlı hareketleri öne çıkarırken, Dow Jones endeksi dün günü yüzde 0,59 oranında yükselişle 15.224 puandan tamamladı. Analistler Dow Jones endeksinin 50 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 15.082 puanın üzerinde ikinci kapanışı yaptığını vurgulayarak, teknik olarak pozitif görünümün devam edebileceğini ve yarınki Fed toplantı tutanakları ve Başkan Ben Bernanke'nin açıklamalarının olumlu havayı desteklediği taktirde 15.500 direncinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.
Avrupa tarafında Portekiz'de siyasal sorunun, Yunanistan'ın da Troyka ile anlaşmazlığın çözüldüğüne yönelik haberlerin piyasalardaki yükseliş eğilimini desteklediği görüldü. Almanya'da DAX endeksi dün günü yüzde 2,08 oranında yükselişle tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,86, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 1,17 oranında değer kazandı.
Yurt içinde ise küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla gelişmekte olan ülke borsalarındaki satıcılı seyre paralel olarak dün gösterge tahvilin bileşik faizi yükseldi, BIST 100 endeksi ise yüzde 1,96 oranında değer kaybetti. Döviz kurunun yükseliş eğilimi piyasalarda tedirginliği artırırken, özellikle artan faizlerle de banka hisseleri satış baskısı altında kaldı. Analistler, yatırımcıların kararları ve tüketici güveni üzerinde en önemli etkiye sahip döviz kurundaki sert hareketliliklerin durulması durumunda piyasalarda pozitif havanın geri dönebileceğini, aksi durumda dalgalı seyrin devam edebileceğini kaydediyor. Bugün veri takviminin zayıf olduğunu ifade eden analistler, yarın ABD'de açıklanacak Fed toplantı tutanakları öncesinde piyasaların iç dinamikleri ile hareket edeceğini tahmin ediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle: 
11.30 İngiltere, mayıs ayı sanayi üretimi
11.30 İngiltere, mayıs ayı dış ticaret dengesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)