E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar DOHA'daki petrol toplantısını bekliyor---

Piyasalar DOHA'daki petrol toplantısını bekliyor

Piyasalar DOHA'daki petrol toplantısını bekliyor
15 Nisan 2016 - 14:41 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, haftasonu Katar'da gerçekleştirilecek petrol toplantısına yöneldi

Petrol, önemli tedarikçilerin üretim mikltarının dondurulmasını tartışmak üzere Doha'da gerçekleştirecekleri toplantı öncesi, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Yatırımcıların görüşmeden sonuç çıkmaması ihtimalini değerlendirmesiyle, tahvil fiyatları yükseldi ve Avrupa hisse senetleri yatay seyretti.

ABD petrolü ikinci haftalık kazancını azalttı ve Avrupa hisse senetleri beş günlük yükselişine ara verdi. Almanya tahvilleri bir aydan uzun süreden bu yana ilk haftalık düşüşünü kaydetti. Güney Kore Wonu, Çin verilerinin dünyanın ikinci büyük eknoomisinin istikrarına işaret etmesiyle birlikte Asya paralarındaki kazançlara öncülük etti.

Çin'in teşvik politikalarının etkili olduğuna yönelik sinyallerle küresel piyasaları sakinleştirdiği bir haftanın ardından haftasonunda yenı riskler sıraya giriyor. Doha'dan bir anlaşma çıkmaması ihtimali küresel arz fazlasında rahatlama olacağı beklentileriyle sıçrayan petrol fiyatlarının istikrarını kaybetmesi ihtimalini beraberinde getiriyor.

Enerji danışmanlığı şirketi olan Energy Aspects Ltd. baş petrol analisti Amrita Sen, Bloomberg Television ile gerçekleştirilen mülakatta, “Çıkabilecek en kötü sonuç, gerçekleşmesi halinde toplantıdan önemli ölçüde olumsuz bir sonuç çıkması. İran, böyle bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtmişti. OPEC fiyatların tekrar düşmesini istemiyor” dedi.

WTI petrol, Londra saatiyle 10:56'da yüzde 12 değer kaybederek 41 dolara geriledi ve haftalık kazancını yüzde 3.2 düzeyine indirdi. Brent petrolü yüzde 0.9 düşerel 43.46 dolar oldu.

Brüksel'de KBC Bank NV stratejisti Mathias van Der Jeugt, “Doha toplantısına ilişkin ilk söylentilerden beri petrolde önemli bir yükseliş oldu. Hisse senetlerinde ve petrolde bir miktar kar realizasyonu gördük ki her ikiside Almanya tahvillerini yukarı taşıdı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)