E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar büyüme verisine odaklandı---

Piyasalar büyüme verisine odaklandı

Piyasalar büyüme verisine odaklandı
12 Aralık 2016 - 09:24 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda haftaya başlarken günün en önemli verisi 3. çeyrek büyümeyi ve piyasalardaki beklentileri değerlendirdi

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta TL’de değerlenme ve Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programını uzatacağı beklentisi ile % 3,1 yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 10:00’DA TÜRKİYE 3. ÇEYREK BÜYÜME VERİSİ AÇIKLANACAK…

2008 GLOBAL KRİZ SONRASI GSMH’DA İLK KEZ KÜÇÜLME BEKLENİYOR…

BIST 100 Endeksi açısından bu haftanın önemli gündem maddesini bugün saat 10:00’da açıklanacak Türkiye 3. Çeyrek GSMH büyüme verisi ve Çarşamba günü açıklanacak FED faiz kararı oluşturmakta. Türkiye büyümesinin 3. Çeyrek dönemde yıllık bazda 2008 krizi sonrasında ilk kez daralması bekleniyor. Piyasa beklentisi %0,5 küçülme şeklinde. Sözkonusu veri Temmuz-Eylül döneminde iç/dış şokların gölgesinde doğal olarak daralmayı işaret etse de ekonomide genel olarak yavaşlama sürmekte. ABD piyasalarında yükseliş sürerken sabah itibariyle Asya piyasaları karışık seyretmekte. BIST 100 Endeksinin güne haftasonu yaşanan terör olayları, global petrol fiyatlarında yükseliş eşliğinde düşüşle başlamasını beklemekteyiz. Bununla birlikte genel hareketin 74,500-76,500 bandında olması beklenebilir.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, geçen haftanın son gününde %0,1 düşüşle 93,000 seviyesinden günü tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta BIST 30 Endeksindeki düşüşle açılış beklentisi paralelinde gün bazında 92,0-93,0 bandında hareket beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazandı. Türk Lirası cinsinden varlıklarda hafta içerisinde güçlenen para birimi görünümünün yerini dolar karşısında %1 oranında değer kaybeden Türk Lirası aldı. USDTRY paritesi hem yurt içi kaynaklı gündem hem de EURUSD paritesinin etkisiyle gün içerisinde yükselişini sürdürdü. USDTRY Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %0,31  değer kazancı ile 3,4900 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda doların güçlenme eğilimini sürdürmesinin etkisiyle altın satış baskısı altında kaldı. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %0,71 değer kaybı ile 1163 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Avrupa Merkez Bankası kararları sonrası euroda görülen zayıf seyir haftanın son işlem gününde de devam etti. AMB’nin parasal genişlemeyi sürdürmesinin etkisi ile birlikte doların dünya genelinde değer kazanması sonrası EURUSD paritesi geçtiğimiz Cuma günü 1,0540 seviyesine kadar geriledi. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,74 değer kaybı ile 1,0560 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

17 hisse için teknik analiz! 12.01.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 12.12.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan12 Aralık 2016 09:33

    ortalık kan gölüne dönmüş, aklınız büyüme verisinde, borsada spekler dolandırıcılar at üstünde cirit oynatıyor, yatırımcı çöktü paralar uçtu