E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD verilerini izleyecek---

Piyasalar ABD verilerini izleyecek

Piyasalar ABD verilerini izleyecek
06 Eylül 2013 - 08:56 borsagundem.com

Bugün saat 15:30’da global piyasalar açısından oldukça önemli görülen ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak

ABD’de 10 yıllık faizlerinin % 2,98’e ulaşması, kurlardaki yükselişin sabah itibarıyla devam etmesi ve borsa endekslerinin ise karışık görünüm arz etmesi nedenleriyle BİST 100 endeksinin bugüne satıcılı olarak 66.615 civarından başlamasını bekliyoruz.
Merkez Bankalarının dünkü kararları gerek bizim gerekse piyasanın beklentilerine paralel geldi ama AMB Başkanı Draghi’nin “faiz indirimini konuştuk” sözü ve bankanın daralma beklentisini azaltması beklemediğimiz unsurlar oldu. Draghi’nin açıklamaları Euro ve haliyle altının değer kaybına yol açarken, Avrupa hisse senetleri ise gerek Draghi gerekse önceki akşam ABD’de açıklanan verilerin beklentilerden
daha iyi gelmesiyle yükseliş gösterdi. Rekor tazeleyen dolar kuruna karşılık BİST 100 endeksi ise, sadece % 0,4 oranında değer kaybetti.
Bugün saat 15:30’da global piyasalar açısından oldukça önemli görülen ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Dün yayınlanan ADP özel sektör istihdam verisinin beklentilere paralel gelmesi, ISM hizmet ve işsizlik maaş başvurularının ise daha iyi çıkmasının yanı sıra genel olarak iyileşme gösteren makro veriler çerçevesinde bugünkü tarım dışı istihdam verisi de en azından beklentiler doğrultusunda gelecektir düşüncesindeyiz. Şayet data tahminlerimiz doğrultusunda iyi gelirse, bu durum 18 Eylül’de yapılacak Fed toplantısında varlık alımlarının azaltılacağına yorulacağından, gelişmekte olan ülke borsaları ve haliyle Borsa İstanbul’a etkisi negatif olacaktır. Bugün itibarıyla BİST’i pozitif yönde etkileyebilecek bir haber akışı
göremiyor olmamız nedeniyle yeni pozisyon açmaktan ziyade saat 15:30 verisinin beklenmesini ve verinin durumuna göre hisse alıp satmanın değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz.
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)