E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada pozitif algı devam ediyor---

Piyasada pozitif algı devam ediyor

Piyasada pozitif algı devam ediyor
13 Temmuz 2016 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Küresel piyasalarda pozitif algı devam ediyor. Brexit’ ten sonra açıklamakarı ile gündemden düşmeyen Carney önümüzdeki süreçlerde İngiltere ekonomisine parasal genişleme politikasını güçlendirerek destek olunabileceği sinyalini verdi. Aynı zamanlarda Japonya’da da aynı olgunun yaratılması hisse senetleri ve petrol fiyatlarını yukarı çekti. Yarın gerçekleşecek olan İngiltere Merkez Bankası Toplantısında faiz ve ek teşviklerle ilgili çıkabilecek her sonuç piyasalarda fiyatlanabilir.

Dün Fed üyelerinden Bullard’ ın yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin iki üç yıl boyunca düşük büyümeyi sürdürmesini beklediğini, bu durumunda merkez bankasına bu süre boyunca yanlızca bir kez faiz artırımına gidecek kadar alan bıraktığını belirtmiş, ABD’nin şuan ki durumuna bakıldığında resesyon tahmini yapmak için bir neden olmadığını belirtti. OPEC’ in petrol piyasası raporuna göre ise günlük üretimin Mayıs ayına göre 264 bin varillik artış göstermesi fiyatlarda etkilerini gösterecektir. Yurtiçi piyasa da ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’ nın açıklamalarını takip ettik. Bugün saat 10.00’ da Çin’den dış ticaret dengesi yayımlanıyor. 12.00’ de Euro Bölgesi Sanayi Üretimi, 17.30’da ise ABD Ham Petrol stokları verisi açıklanacak.

EURUSD

Dün itibariyle Fed yetkililerden güvercin tonda açıklamalar duymaya başladık. Kaskhari faiz artırımı için çok acele edilmemesinin gereğini vurguladı. ABD ekonomisi için iyimserliğini korudu. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ABD ekonomisine etkilerini konuşmak için ise henüz çok erken olduğunu belirtti. Bullard ise önümüzdeki 2 yıl için 1 kez faiz artırma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Dar bantta fiyatlanan paritede Fed üyelerinin açıklamaları ardından yükselişler gözlemlenebilir. Çin'den gelen olumsuz datanın da etkisiyle doların tarım dışı istihdam raporunun ardından kazançlarını geri verme şansı var. Paritede olası yukarı yönlü hareketlerde 1.1090 seviyesinin kırılması ile birlikte 1,1120 ve 1.1155 dirençleri test edilebilir. 1.1035 ve 1,0995 takip edilebilecek destekler.

ALTIN

Piyasalarda artan risk iştahı nedeniyle son iki gününü satıcılı geçiren altın şu an 1337 seviyelerinden fiyatlanıyor. Dün en düşük 1330.08 seviyesini gören altın için bugün saat 10:00’da açıklanacak Çin Ticaret Dengesi Verisi ve ABD Ham Petrol Stokları Verisi takip edilecek verilerden. 1342.38, 1354.52 ve 1368.98 altın için sırasıyla söylenebilecek direnç seviyeleri iken, 1331.02, 1322.24 ve 1308.82 destek seviyeleri olarak belirlenebilir.

USDTRY

Brexit etkisi her ne kadar yurtiçi piyasada yaşanmış olsa da sıkı para politikası duruşu ve Merkez Bankası'nın kademeli faiz indirim süreci TL için pozitif yönde seyretmeye devam ediyor. Dün Murat Çetinkaya yaptığı sunumda küresel risklere değinirken Türkiye'nin büyüme performansı olarak pozitif ayrıştığını belirtti. Fed yetkililerinden gelen açıklamalar ardından da güç toplayan TL, 2,9000 seviyesişnin altında kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde kapanış olmaması halinde ise aşağı yönlü baskı giderek artabilir. Olası aşağı yönlü hareketlerde 2.,8900 seviyesinin kırılması ile birlikte 2.8840 ve 2,8700 seviyeleri test edilebilir. 2,9000 ve 2,9065 seviyeleri takip edilebilecek dirençler.

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri - 13.07.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 13.07.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)