E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada olumlu ayrışma devam edermi---

Piyasada olumlu ayrışma devam edermi

Piyasada olumlu ayrışma devam edermi
02 Ağustos 2016 - 10:15 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Başarısız darbe girişimi sonrası hayatın normale dönmesini kutlayan Türkiye piyasaları dünya piyasalarından olumlu ayrışmaya devam ediyor. Stres testi sonrasında Avrupa borsalarındaki satıcılı havaya rağmen Borsa İstanbul dün yabancı yatırımcıların alışlarıyla %1,7 yükselerek 76.700 seviyesindeki direncini test etti.

Beklentilerden düşük gelen PMI verisi ve geçen seneye göre 19% gerileyen ihracat rakamları - kısmen bayram etkisiyle - piyasasın keyfini kaçırmaya yetmedi. Darbe girişimi sonrasında gelişmekte olan piyasalara göre %36 seviyesine yükselen ıskonto Türkiye hisse senetlerine ilginin artmasını sağladı.

Avrupa vadelilerinde ve Asya borsalarında devam eden satışlara rağmen Borsa İstanbul’da bu sabah hafif yukarı bir açılış bekliyoruz. Beklentilerden güçlü kar açıklayan ve %40’ın üzerinde artış potansiyeli gördüğümüz Halkbank ve Tat Gıda hisselerinin bugün endekse göre daha güçlü performans göstermesini bekliyoruz.

Önümüzdeki günlerde Türkiye piyasasının önündeki ana risk Moody’s tarafından gelebilecek bir not indirimi, ana fırsat ise politika sahnesinde gördüğümüz uzlaşma adımları. İş Yatırım olarak fırsatların risklerden daha fazla olduğuna inanıyoruz.

Ak Parti, CHP ve MHP’nin mini bir anayasa paketi üzerinde görüşmeleri başlatmak için uzlaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek “Demokrasi ve Şehitler” mitinginde konuşma yapmaya davet etmesi bizi heyecanlandırıyor.

İş Yatırım

Borsa güne yüzde 0.02 eksi puanla başladı

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 02.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)