E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada iyimserlik dalgası güçleniyor---

Piyasada iyimserlik dalgası güçleniyor

Piyasada iyimserlik dalgası güçleniyor
12 Temmuz 2016 - 09:50 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Brexit depreminin yarattığı şoku ABD’nin Goldilocks büyümesi ve Japonya’nın ilave genişleyici ekonomi politikalarıyla saran piyasalarda iyimser hava güçleniyor. Avrupa borsaları Brexit sonrası kayıplarının yarısından fazlasını geri kazandı. S&P 500 uzun bir aradan sonra yeni bir zirve ile yükselişini taçlandırıyor.
Küresel risk iştahına duyarlı Borsa İstanbul dün %1,6 yükselişle en iyi performans gösteren gelişmekte olan piyasalar arasında yer aldı. Hazine’nin 2 ve 10 yıllık borçlanma ihalelerine gelen güçlü talep piyasalardaki iyimser havayı destekliyor. Tabloyu bozan tek olumsuz gelişme Türk lirasının avro-dolar sepetine göre zayıf performansıydı. Türk lirasının görece zayıf performansını Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam edeceği beklentisiyle açıklıyoruz.
Dünkü sert yükseliş sonrasında Borsa İstanbul’da bu sabah yatay bir açılış bekliyoruz. Piyasalarla ilgili kısa vadeli olumlu görüşümüzü koruyoruz. Gün içi yaşanabilecek kar satışlarına rağmen küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel Borsa İstanbul’un önümüzdeki günlerde 80.000 seviyesindeki psikolojik direncini zorlamasını bekliyoruz.

Haberler & Makro Ekonomi
Sigaraya Zam
Dün bir sigara şirketi ürünlerine %10’a yakın zam yaptı. Zam henüz tüm markalara yansımış durumda değil. Sigaranın enflasyon sepeti içindeki ağırlığı %4.6. Dolayısıyla bugünkü zammın tüm sigara fiyatlarına benzer oranda yansıması halinde enflasyonda 0.5 puanlık artışa neden olabilir. Tam etkiyi görmek için diğer sigara üreticilerinin fiyat açıklamalarını bekliyoruz.
Haziran 2016 Trafik Verileri: Ramazan etkisi Hazirana kaydi
Toplam yolcu sayısı Haziran ayında %16 oranında düşüşle 14.64 milyona geriledi. Uluslararası yolcu trafiği %29 oranında düşerken yurtiçi trafik %2 oranında düştü. Ramazan ayının etkisinin her yıl 10 gün kayması sebebiyle geçtiğimiz yılın Haziran verileri güçlü baz etkisi yaratarak bu yıl verilerinin bir miktar daha kötü gözükmesine sebep oldu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve Rusya’nın Türkiye’ye ulaşım engellerini kaldırması uzun vadede havacılık sektörünü olumlu etkileyecektir. Ancak Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında yabancı turistlerin Türkiye’ye karşı güvenlik endişe yükseldi. Bunun olumsuz etkilerini uzun vadede göreceğimize inanıyoruz.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 12.07.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12.07.2016

 

Endeksin üzerinde getiri ve karlılığını artıracak hisseler

 

Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)