E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasada gözler saat 14:00'teki kritik PPK toplantısında---

Piyasada gözler saat 14:00'teki kritik PPK toplantısında

Piyasada gözler saat 14:00'teki kritik PPK toplantısında
24 Kasım 2016 - 09:16 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda kritik PPK toplantısı öncesi piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

ABD tarafında güçlü gelen verilerle birlikte ABD Dolarının güçlenmeye devam etmesi ve global tahvil faizlerinde yükselişe neden olması ile birlikte BIST 100 Endeksi bankacılık hisseleri öncülüğünde %1,0 düşüşle günü 75,037 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 14:00 TCMB FAİZ KARARI İZLENİLECEK…

BIST 100 Endeksi açısından TCMB’nin faiz kararı TL’de değer kaybı ve tahvil faizlerinde yükseliş ortamında önemli olacak. Genel beklentimiz TCMB’nin %7,25-%8,25 faiz koridorunda herhangi bir değişiklik yapmaması ve %7,50 seviyesindeki politika faizinde 25 baz puan artış yapması şeklinde. Bunun dışında Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında TCMB’nin olası ek önlemleri piyasa tarafından izlenilecek. ABD tarafında ise güçlü ekonomik verilerle ABD Dolarının değer kazanmaya devam etmesi ve ABD tahvil faizlerinde yükselişin sürmesi gelişen piyasalar üzerinde baskı olmaya devam etmekte. Dün Türkiye 10 yıllık tahvil faizleri %11,48 ile son yılların en yüksek seviyesini test etti. Ayrıca bugün AB Parlamentosunda Türkiye ile müzakerelerin dondurulması konusunda oylama yapılacak. Sabah itibariyle Asya piyasaları Çin ve Japonya dışında düşüşte. BIST 100 Endeksinde bugün zayıflık sürmekle birlikte son 3 haftalık dönemdeki 74,000-76,000 bandındaki yatay hareketin devamı beklenebilir.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, TL’de değer kaybının sürmesine bağlı olarak günü %0,8 düşüşle 92,425 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global piyasalardaki hafif negatif seyre bağlı olarak BIST 30 Endeksi paralelinde 92,0-93,0 bandında zayıflığın sürmesi beklenebilir. 

USDTRY Kontratı

Dün ABD’de Ekim ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verilerinin beklentilerin oldukça üzerinde %4,8 artış göstermesiyle birlikte doların dünya genelinde değer kazanma eğiliminin kuvvetlenmesi sonrası tüm gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybetti. Söz konusu stres ortamında USDTRY paritesinde de yükseliş hakim oldu. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı dünü %0,78 değer kazancı ile 3,4340 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,40 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,35-3,30 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün ABD’de beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan Ekim ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verilerinin etkisiyle güçlenen dolar altını satış baskısı altında bıraktı. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %2,14 değer kaybı ile  1187 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün Avrupa’da beklentileri karşılayamayan veri akışının yanı sıra, ABD’de beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan Ekim ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verilerinin etkisiyle güçlenen dolar EURUSD paritesini satış baskısı altında bıraktı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,78 değer kaybı ile  1,0555 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım 

Günün önemli şirket haberleri 24.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24/11/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)