E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada gözler güçlü dolarda ---

Piyasada gözler güçlü dolarda

Piyasada gözler güçlü dolarda
04 Ekim 2016 - 09:40 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda Deutsche Bank’a dair endişe ortamının kısmen yatışmasının ardından güçlü dolara ve piyasadaki gelişmelere dikkat çekti.

Haftanın ilk işlem gününde Deutsche Bank ile ilgili haber akışının piyasalarda yaratmış olduğu endişe ortamının kısmen sakinleşmesi ve Avrupa’da beklentiler dahilinde açıklanan Almanya ve bölgenin imalat PMI verileri euro üzerindeki baskıyı hafifletti.

ABD’de ise Eylül ayına ilişkin imalat PMI verisi 51,5 açıklanarak beklentilerin hafif üzerinde geldi. Günün ilerleyen saatlerinde açıklanan ISM imalat PMI verisi de doların değer kazanma eğilimine destek oldu.

Yurt içinde Eylül ayı enflasyonu gündeme konu oldu. Eylül ayında enflasyon aylık bazda %0,18 artış gösterirken, yıllık bazda enflasyon %7,28’e geriledi. Söz konusu veri sonrası TCMB’nin faiz indirimlerine devam edeceği algısı piyasada yer edindi. Enflasyonda gerileme eğilimine rağmen Türk Lirası dün dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti ve gün içerisinde USDTRY paritesi 3,02 seviyesini aştı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugün veri akışı nispeten sakin olup, Avrupa’da Eylül ayı ÜFE verileri takip edilecek.

Veri akışının sakin olması nedeniyle paritelerde teknik seviyelerin ön plana çıkabileceği kanaatindeyiz.

USDTRY

Geçtiğimiz haftanın genelinde gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğunda dolar karşısında değer kaybetme eğilimi sonrasında USDTRY paritesi 3,00 seviyesine yerleşmiş durumda. Dün yurt içinde takip edilen ve yıllık bazda gerileme eğiliminin devam ettiği Eylül ayı enflasyon verisine rağmen Türk Lirası üzerindeki baskı devam etti.

Teknik olarak bakıldığında, 3,000 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0170 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,0320 ve 3,0450 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0000 ve 2,9880 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Dün Deutsche Bank’a dair endişe ortamının kısmen yatışması ve Avrupa’da beklentiler dahilinde açıklanan verilere rağmen, güçlü dolar nedeniyle EURUSD’de yükselişler kalıcı olamadı. Özellikle günün ikinci yarısında ABD’den gelen imalata ilişkin veri akışının doların değer kazanmasında etkili olması EURUSD paritesini zayıflattı.

Teknik olarak bakıldığında, bir süredir 1,1240 seviyesi etrafında yön arayışında olan EURUSD paritesinde yükselişler kalıcı olamıyor. EURUSD paritesi 1,1240 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,1190 ve 1,1150 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1290 direnç seviyesi hedeflenebilir.

ALTIN

Haftanın ilk işlem gününde Deutsche Bank ile ilgili haber akışının piyasalarda yaratmış olduğu endişe ortamının kısmen sakinleşmesi ve dolarda küresel değerlenme eğiliminin sürmesi altında satış baskısının görülmesinde etkili olmakta.

Teknik olarak bakıldığında kısa vadeli olarak seyri zayıflayan Altında 1315 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında satış baskısının devam etmesi durumunda sırasıyla 1304 ve 1293 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1315 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1325 seviyesi hedeflenebilir.

USDJPY

Dün Japonya’da gündemde konu olan veri akışının Japon Yeni’ni zayıflatması ve günün ikinci yarısında doların küresel bazda değer kazanma eğilimini sürdürmesinin etkisiyle USDJPY paritesinde yükselişler görülmekte.

Teknik olarak bakıldığında, paritede yükselişlerin devam etmesi için 101,90 seviyesi önemini korumaya devam ederken, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda sırasıyla 102,80 ve 103,60 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 101,00 ve  100,30 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Dün İngiltere’de gündeme konu olan Eylül ayı imalat PMI verisi 55,4 açıklanarak beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Haftaya başlarken İngiltere Başbakanı Theresa May ’den gelen Brexit sürecinin Mart 2017’de başlayacağına ilişkin açıklamaları nedeniyle satış baskısının görüldüğü Sterlin’de gün içerisinde toparlanma eğilimi görülse de güçlü dolar eğilimi nedeniyle GBPUSD paritesinde yükselişler sınırlı oldu.

Teknik olarak bakıldığında kısa vadede GBPUSD paritesi 1,2840 seviyesinde yön arayışını sürdürüyor. Geniş resimde ise GBPUSD paritesi 1,2960 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde sırasıyla 1,2840 ve 1,2750 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,3080 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,3220 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Geçtiğimiz hafta olağan dışı OPEC toplantısından günlük petrol üretimini 32.5-33 milyon gün/varil olarak sınırlandırma kararı çıkmasıyla petrol fiyatlarında görülen yükseliş yeni haftada da etkili olmaya devam etmekte. Bununla birlikte dün Suudi Arabistan cephesinden gelen işbirliğine yönelik açıklamalar söz konusu pozitif seyre katkıda bulundu. Bugün Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından açıklanacak olan haftalık ham petrol stok verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde yükselişlerin devam edebilmesi için bugün petrolde 50,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte. Brent petrolun 50,20 seviyesi üzerindeki hareketleri 51,40 seviyesinde doğru yükselişlerin yolunu açabilir. Petrol fiyatlarında görülebilecek geri çekilmelerde ise 48,15 ve 47,40 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Alan Yatırım

Güncel raporlar için tıklayınız

Günün önemli şirket haberleri - 04.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail Midiliç04 Ekim 2016 12:42

    hanı dolar 3 geçmezdi ne oldu başbaban nediyor cok bilmiş ekeonpmısler diyor oda artık inanmıyor sizlere deemkki