E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada bugün sert hareketlenmeler yaşanabilir---

Piyasada bugün sert hareketlenmeler yaşanabilir

Piyasada bugün sert hareketlenmeler yaşanabilir
16 Ağustos 2016 - 09:53 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Dün küresel piyasalarda düşük volatiliteli bir hareketlenme vardı. Ekonomik takvimde yaşanılan sakin seyrin etkisi yüksekti. Fakat bugün ekonomik verilerde alışkın olduğumuz hararetin geri geldiği söylenebilir. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere küresel ekonomilerden gelecek olan veri akışının bugün sert hareketlenmeler yaratması beklenebilir. Sonuçta son dönemde enflasyon rakamları ekonomiler için ilk hedef haline geldi. Gelecek olan verilerinde dolar ve pound tarafında enflasyon üzerine sinyaller verecek olması gözden kaçırılmamalıdır. Güne ABD Doları’nda değer kayıpları ile başladık. Dolar endeksi tekrardan 95,20 seviyelerinde fiyatlanıyor. Piyasalarda bugün önemle takip edilecek veriler TSİ 11.30’da Pound tarafından gelecek olan Üfe ve Tüfe rakamları, TSİ 12.00’da Almanya Zew Ekonomik Hissiyatı ve TSİ 15.30’daki ABD Tüfe verileri olacaktır. Tabi ki veri takvimi sadece bu verilerden oluşmayacak. Günün her bölümünde önemli bir verinin bizleri beklediği söylenebilir.

EURUSD

Güne dolar endeksindeki negatifle başlanması, EURUSD paritesi içinde 1,12 direnç seviyesinin üzerinde fiyatlanmaları sağladı. Son hafta içerisinde önemli değer kazanımı gördüğümüz parite için bugün gelecek olan veriler takip edilmelidir. Sessiz Euro Bölgesi’nin en önemli verilerinden biri olarak nitelendirilen ZEW Ekonomik Hissiyat verileri gelecek. Piyasa beklentileri veri için pozitif sinyaller veriyor. Beklentiler dahilinde gelecek olan verinin yukarı yönlü fiyatlanmalara zemin oluşturması beklenebilir. Diğer taraftan Öğleden sonra gelecek olan ABD verileri de parite üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Fakat verilerin beklendiği doğrultuda geçtiğimiz döneme paralel gelmesi bu hareketlenmeleri kısıtlayabilir. Gün içerisinde takip edilecek direnç seviyeleri olarak 1,1210, 1,1230 ve 1,1270 seviyeleri söylenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,1200, 1,1180 ve 1,1150 destekleri takip edilmelidir.

ALTIN

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde gelen ABD verileri ile birlikte görülen sert değer kazanımlarının geri alınmasıyla haftaya başlamıştık. Fakat Dolar endeksindeki değer kayıpları yukarı yönlü fiyatlanmanın devam etmesini sağlıyor. Haftaya 1337 seviyelerinden başlayan paritenin şu anda 1347 direncinde fiyatlandığı görülmektedir. Gün içerisinde dolar endeksindeki satış baskısının devam etmesi, altın içinde yeni direnç seviyelerini gündeme getirebilir. 1347 direncinin üzerindeki kapanışlar alış baskısını artırabilir. Diğer taraftan altın üzerindeki önemli bir spekülasyonda George Saros’un dünyanın en büyük altın üreticisindeki hisselerini azalttığıdır. Gün içi destek seviyesi olarak 1344, 1340 ve 1336 seviyeleri söylenebilir. Alım baskısının devamında ise ilk hedef 1350 direnci olacaktır. Ardından da 1360 ve 1368 seviyeleri bulunmaktadır.

GBPUSD

Bu hafta gelecek olan Fed Tutanakları ve haftaya gerçekleşecek olan Jackson Hole toplantısının beklentileri ile birlikte Amerikan Doları’nda yaşanılan değer kayıplarına, Pound’un tepkisiz kaldığını görmüştük. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilere karşı değer kaybeden dolar Pound karşısındaki değerini korumuştu. Fakat bu hafta ekonomik takvimdeki sıcak beklentilerin bu sakin seyri de hareketlendirdi. Bugün iki ekonomi içinde önemli veriler gelecek. Özellikle Pound tarafında piyasa beklentisi pozitiftir. Sabah saatlerinden bu yana paritede görülen yükseliş baskısında bu pozitif beklentilerinde payının olduğu söylenebilir. Paritedeki alış baskısının devam etmesi durumunda sırasıyla 1,2930, 1,2945 ve 1,2978 direnç seviyelerinin test edilmesi beklenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,2890, 1,2865 ve 1,2820 destek seviyeleri göz önünde olacaktır.

A1 Capital

14 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 16.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)