E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa zayıf veri takvimi ile haftayı kapatıyor---

Piyasa zayıf veri takvimi ile haftayı kapatıyor

Piyasa zayıf veri takvimi ile haftayı kapatıyor
19 Aralık 2014 - 08:48 borsaningundemi.com

BIST100’ün güne primli bir başlangıç yapabileceği düşünülüyor

''BEŞ DAKİKADA DEĞİŞİR BÜTÜN İŞLER..
Rusya paniğinin yatışmaya başlaması ve FED'in beklendiği gibi oldukça şahin değil de biraz şahin-biraz güvercin tutumunun görülmesiyle BIST100 endeksi dün güne %1,24 primle 81.824 puandan başladı. %2'ye yaklaşan kazançlarla 82.369 puandan kapanan ilk seansın ardından 2.seansta DolarTL'de gevşemenin hızlanması ve küresel piyasalardaki genel iyimser havayı arkasına alan endeks günü %2,98 primle 83.226 puandan tamamladı, işlem hacmi 4,5 milyar TL.

Bu sabaha bakıldığında dolarTL 2,3250 seviyesinde, dolar/ruble 60 düzeylerinde, ABD borsaları ise dün %2,5’e yakın primlerle kapandıktan sonra ABD vadeliler ise %0,5 yukarıda, küresel piyasalarda iyimserliğin devamı ile BIST100’ün güne primli bir başlangıç yapabileceğini düşünüyoruz. 83,500-83,800 takip edilecek ilk direnç seviyesi, üzerinde 85,000 hedeflenebilir. Geri çekilmelerde ise destekler; 82,500 ve 81,500 seviyelerinde..
Dün güne 2,3380'li seviyelerden başlayan DolarTL'de ise 2,31'in altı denenirken TL'de değer kazanımları Rusya paniği ile 3,00 seviyelerini gören EuroTL'de de kendini 2,85'li seviyelere gevşeme olarak kendini gösterdi ki bunda TCMB'nin temkinli duruşu korumaya devam etmesinin de etkisi olduğunu düşünmekteyiz, dün TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %8,92 olarak gerçekleşti. Faiz de haliyle gevşemeye devam ederken 10 yıllık tahvil faizinde %8,12 ile Rusya türbülansından da önceki seviyelere, 5 Aralık'tan bu yana en düşük seviyelere gelindi.

Dünün önemli iki gündem maddesi ise Başbakan Davutoğlu ve Putin'in açıklamalarıydı. Başbakan'ın yapısal reformlar konusunda eleştiri almaya devam eden gelişen ülkeler içinde bulunmamız sebebiyle orta-uzun vadede oldukça olumlu etkiler barındırıyor. Putin’in ruble konusunda kendinden emin duruşu ve hükümet ve merkez bankasına tam destek ile
2 yıllık bir ekonomik zorluk sürenin göze alındığına dair açıklamaları, FED’in ilk çeyrekte faiz artırmayacağının anlaşılması, ECB’den Ocak ayında devlet tahvil alımları beklentisinin yükselmesi ve İsviçre’nin de negatif faiz uygulaması ile piyasaların yeniden “risk-on” moduna dönmesi ile 15-16 Aralık’taki paniğin yerini bahar havasına bıraktığını görüyoruz, MSCI Dünya endeksi son 2 günde yaklaşık yüzde 4 değer kazanmış görünüyor..

Sonuç olarak şimdilik işler yolunda görünse de Rusya’da yaşanan ve finans literatüründe altı sigma olarak bilinen bir durumun aslında bize volatilitenin yüksek kalmaya devam edeceğini ve algının çok hızlı değişme eğiliminde olduğu mesajını verdiğini düşünüyoruz. Haftayı kapatırken gündemde ne var diye baktığımızda ise; Almanya'da ÜFE ve TCMB Beklenti Anketi dışında önemli veri akışı bulunmuyor. Beklenti anketi her ayın 2.haftasındaki 3 günlük sürede yanıtlandığı için Rusya türbülansını içermiyor olacak, yine de enflasyon beklentilerinin gelişimi önemli. Ayrıca dün başlayan ve 2 gün sürmesi beklenen Avrupa Komisyonu toplantısında hatırlanacağı üzere Rusya'ya yeni yaptırımların da ele alınması bekleniyordu, bu cepheden bir açıklama gelip gelmeyeceğini de izlememiz gerektiğini düşünmekteyiz..''

TURKİSH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)