E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa yorumu (Yapı Kredi Yat.)---

Piyasa yorumu (Yapı Kredi Yat.)

Piyasa yorumu (Yapı Kredi Yat.)
19 Aralık 2012 - 09:43 borsaningundemi.com

Gün içinde 77.750 direnç noktası izlenecek. 76.750 ilk destek konumunda bulunuyor

Yapı Kredi Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"ABD’de mali uçurum konusunda henüz anlaşma olmasa da Obama’nın yeni teklifi ile birlikte uzlaşma beklentilerinin güçlenmesi risk iştahında artışa destek oluyor. S&P 500endeksi dün de sert yükselişle (%1.15) günü tamamladı. Bugün makro veri tarafında Almanya’da reel sektör güven endeksi IFO’dan gelecek sinyaller önemli olabilir. Yurtiçinde teknik tarafta ise gün içinde 77.750 direnç noktasını izliyoruz. 76.750 ilk destek konumunda bulunuyor. Bir alt noktada bulunan 76,250 seviyesi endeks için daha güçlü destek konumunda bulunurken, piyasada yeniden kısa vadeli pozisyon almak için 77,750 direncinin yukarı kırılması beklenmelidir.
PİYASA YORUMU
ABD’de mali uçurum konusunda henüz anlaşma olmasa da Obama’nın yeni teklifi ile bilrikte uzlaşma beklentilerinin güçlenmesi risk iştahında artışa destek oluyor. S&P 500 endeksi dün de sert yükselişle %1.15 günü tamamladı. Önceki gün Başkan Obama’nın Cumhuriyetçilere yeni bir teklifte bulunduğuna dair haberler mali uçurum konusunda Noel’den önce anlaşma umutlarını güçlendirdii.
Bilindiği üzere bir süredir mali uçurum konusundaki görüşmelerde ortaya konan yeni önerilere karşın bir ilerleme sağlanamaması piyasaları kırılgan tutuyor ve pazarlıkların 2013 Ocak ayına sarktığına işaret ediyordu. Bu konudaki haber akışları izlemeye devam edilecekken konuya ihtiyatlı yaklaşmaya devam edip somut gelişmeleri görmeyi tercih ediyoruz.
Büyük resimde ise ABD’de mali uçurum konusu ana risk unsuru olmaya devam ederken Avrupa tarafında Avrupa Merkez Bankası tahvil alım planı ve Yunanistan konusunda atılan adımlar ile birlikte rahatlayan çevre euro bölgesi faizleri ve bazı makro verilerden gelen olumlu sinyallerle, küresel ekonominin ABD ve Çin öncülüğünde bir toparlanma sürecine girip girmeyeceğinin sorgulanması piyasalara destek olan ana konular olarak sıralanabilir. Bu doğrultuda mali uçurum konusunda çözüme ulaşılması, FED’in uyguladığı parasal genişleme adımları ile birlikte orta vadede riskli varlıklardaki alımlara destek olabilir.
S&P’nin Yunanistan’ın kredi notunu yükseltmesi ön planda olan haberler arasında. S&P Yunanistan'ın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını, tahvil geri alım programının tamamlanmasının ardından 'tercihli temerrüt-SD'ten 'B-/B' seviyesine yükseltti. Görünümü ise durağan olarak belirledi. Yarın açıklanacak Japonya Merkez Bankası kararları beklenirken bu sabah Asya’da Japonya Borsasındaki sert yükseliş (%2) ön planda. Japonya’da haftasonu gerçekleşen seçimlerde genişletici yönde bütçe ve para politikası izleme taraftarı olan Shinto Abe’nin önemli bir fark ile kazanması beklentisi bir süredir Yen’deki zayıflama eğilimine destek oluyordu.
Bugün makro veri tarafında Almanya’da reel sektör güven endeksi IFO’dan gelecek sinyaller önemli olabilir. Hatırlanacağı üzere Almanya’da son açıklanan PMI imalat endeksinde imalat sektörü negatif sinyal vermeye devam etmişti. Hizmet tarafında görülen büyümenin ise yeni iş seviyesindeki artıştan kaynaklanmamış olması soru işareti yaratmıştı. ABD tarafında ise çok ön planda olmasa da bugün konut verileri açıklanıyor. Ayrıca petrol stokları açıklanacak.
Yurtiçinde dün TCMB beklentiler doğrultusunda politika faizinde 25 baz puan indirime gitti. Gecelik borçlanma faizinde ise değişikliğe gitmedi. Piyasadaki genel beklenti haftalık repo faizi olan politika faizinde 25 baz puan, faiz koridorunda alt bant olan gecelik borçlanma faizinde ise 25 baz puan faiz indirimi yönündeydi. Hatırlanacağı üzere TCMB Başkanı Başçı’nın son açıklamalarında politika faizinde ve gecelik borçlanma faizinde ölçülü bir indirimin yeterli olacağı yönündeki vurgulamaları ön plandaydı. Toplantı notlarında gerekli görülmesi halinde faiz koridorunda ölçülü bir ayarlamanın gündeme alınabileceğine vurgu yapan TCMB indirim sinyali vermeye devam etti. Diğer taraftan Merkez bankası döviz cinsi mevduatların zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan artırdı. Ayrıca, altın olarak tutulan TL zorunlu karşılıkların rezerv opsiyon katsayısı da 0,1 puan yükseltti. Yapılan değişiklikle 850 milyon USD rezervlerde artış bekleniyor. Zorunlu karşılık artışları kaynak maliyetini yükseltmesi ve kredi arzını sınırlaması açısından bankalar için bir miktar olumsuz.
Yurtiçinde teknik tarafta ise IMKB’de 77.750 zirve bölgesi aşma denemeleri satış baskısıyla karşılaşırken, dün kapanışa doğru oluşan gerilemenin ardından -%0.22 oranında hafif bir değer kaybı gerçekleşti. Gün içinde 77.750 direnç noktasını izliyoruz. 76.750 ilk destek konumunda bulunurken, 77.750 direnci üzerindeki hareketlerde ise 78.500 ve 80,000 seviyelerinin test edilme potansiyeli oluşabilir. Bir alt noktada bulunan 76,250 seviyesi endeks için daha güçlü destek konumunda bulunurken, piyasada yeniden kısa vadeli pozisyon almak için 77,750 direncinin yukarı kırılması beklenmelidir. 76,250 altındaki hareketler ise ara bir düzeltme hareketi yönünde değerlendirilmelidir.
YAPI KREDİ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)