E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa Yellen'in mesajlarını merak ediyor---

Piyasa Yellen'in mesajlarını merak ediyor

Piyasa Yellen'in mesajlarını merak ediyor
22 Ağustos 2016 - 10:20 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta hareketli takip ettiğimiz küresel piyasalarda bu hafta da yerinde duramayacağı söylenebilir. Ağustos ayının en çok beklenen haftasındayız. Hafta ortasında başlayacak olan Jackson Hole toplantısı yurt dışı ve yurt içi piyasalarda önemle takip edilecek. Geçtiğimiz hafta gelen FOMC temmuz ayı tutanakları ile faiz beklentilerinde çeşitlenmeler görmüştük, Fed Başkanları arasında ayrışan sürece Yellen’ın nasıl yorum yapacağı merakla bekleniyor. Son gelen tutanaklar ve Williams, Dudley ve Fischer açıklamalarının Eylül ayında beklenen faiz artışını ötelediği düşünülebilir. Fakat 2016 için bir faiz artışı halen sıcak.

EURUSD

Amerikan Doları’nda yaşanılan fiyat hareketlilikleri ile birlikte önemli etkiler gördüğümüz EURUSD paritesinde 1,1360 seviyelerine kadar tırmanılmıştı. Fakat hafta sonunda gelen Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’ın şahin tondaki açıklamaları ile EURUSD paritesinin haftaya negatif başladığı söylenebilir. Ekonomik veri takvimine bakıldığında gün içerisinde önemli açıklamalar bulunmuyor. Fakat dolar fiyatlanmalarının devam etmesi beklenebilir. Haftaya 1,1320 seviyelerinden başlayan EURUSD paritesinde 1,1270 desteğine kadar gerileme görüldü. Bu seviyenin de altına geçmesi durumunda 1,1250 ve 1,1210 seviyelerine kadar geri çekilme görülebilir. Olası toparlanma hamlesinde ise önümüze çıkacak direnç seviyeleri 1,1295, 1,1325 ve 1,1360 olacaktır.

USDTRY

Geçtiğimiz hafta kapanışa yakın gelen Fitch Kredi Derecelendirme kuruluşunun Türkiye üzerine not görünümü, parite üzerinde önemli etkilerin yaşanmasını sağladı. Yurt içi piyasaların açık olduğu zaman diliminde oldukça fiyatlanan karar, beklentilerden çokta farklı gelmedi. Türkiye’nin BBB- kredi notunun teyit etti ve durağan görünümü negatife çekti. Türk Lirasına olumsuz etkilerini gözlemleyebileceğimiz kararın yanı sıra yarın gelecek olan Türkiye Tüketici Güveni ve TCMB Faiz Kararı beklentileri de parite üzerine hareketlenmelerin yaşanmasında etkili olacaktır. Fitch kararının da etkisiyle 2,9450 seviyelerine kadar yükselen paritenin toparlanma yaşadığı görülmektedir. Olası toparlanmada 2,9380, 2,9230 ve 2,9180 destek seviyeleri olarak test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında ise karşılaşabileceğiz direnç seviyeleri 2,9430, 2,9510 ve 3,9670’dır.

ALTIN

Küresel ekonomilerdeki enflasyon sürecinden destek bulan altın için, Amerikan Doları’nda görülen değer kaybı da etkinliğini sürdürüyor. Özellikle Fed Başkanlarından gelen şahin tonda açıklamaların parite üzerinde etkin olduğu ve geri çekilmelere sebep olduğu söylenebilir. 1330 desteğine yakın fiyatlarda hareket eden paritenin, aşağı yönlü satış baskısının devamında 1329 destek seviyesi test edilebilir. Bu seviyenin altında ise 1322 ve 1300 seviyeleri bulunmaktadır. Yukarı yönlü toparlanmalarda ise 1334, 1338 ve 1350 önemli direnç seviyeleridir. 

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 22.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)