E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa petrol verisine odaklandı---

Piyasa petrol verisine odaklandı

Piyasa petrol verisine odaklandı
03 Ağustos 2016 - 10:47 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Dün gelen PMI verileri ve öğleden sonra Amerika’dan gelen verilerle birlikte, hisse senetlerinde genel itibariyle satış yaşadığımız ve beraberinde altın, petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketleri gözlemlediğimiz bir günü geride bıraktık. Bugün ise ilk olarak yurtiçinden gelecek olan Temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını takip ediyor olacağız. Beklenti aylık bazda %0.72 oranında artış olması yönünde eğer enflasyon hedeflenenin üzerinde gelirse Merkez Bankası sadeleştirme politikasının devamlılığı konusunda yeniden bir değerlendirme gerçekleştirmesi ve kur üzerindeki dalgayı çözmesi gerekebilir. Özellikle sadeleştirme politikası siyasi gerginlik ve enflasyona bakıldığında daha tedbirli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bugün gelecek veriler sonrası çekirdek enflasyonda bir iyileşme TL varlıklarına orta vade de pozitif yansıyabilir. Dün Dallas FED Başkanı Kaplan’ın yaptığı açıklamalarda ise ABD enflasyonunun orta vade de hız kazanacağını belirtirken faiz konusunda küresel risklerin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi için ise 80K-150K arası rakamların pozitif seyri yansıttığını ancak işgücü piyasasında tam olarak bir iyileşme söz konusudur diyebilmek için üzerinde bir rakam gelmesinin daha iyi olacağını vurguladı. Verinin öncüsü olan ADP ise bugün 15.15’te açıklanacak. Cuma günü gelecek olan veri öncüsü önümüzü görebilmemiz adına ADP önemli olacaktır. Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere için ise PMI günü olmaya devam ediyoruz. Petrolde en kötüsü geride kaldı derken yeniden satış hareketleriyle karşı karşıyayız. Bugün ABD’ den gelecek olan ham petrol stokları verisi fiyatlar üzerinde oldukça etkili olacaktır.

PETROL

Petrol fiyatlarında görülen satış baskısının devam ettiği görülmektedir. Teknik olarak baktığımızda petrol ile ilgili satım opsiyonu alanların, alım opsiyonu alanlara göre daha rahat olduğunu görüyoruz. İki aydır yaklaşık %20’lik değer kaybı yaşadığımız fiyatlarda, opsiyon fiyatlarına göre “40 doların altınının çokta kalıcı olmadığının fiyatlanması” bir düzeltme gelebilme ihtimalini yüksek tutuyor. 39,40 seviyelerinde fiyatlanan petrol fiyatları için 39,30, 38,90 ve38,30 seviyeleri destek seviyesi olarak değerlendirebilir. Toparlanma hamlelerinde ise 40,50 ,40,95 ve 41,60 direnç seviyelerinin test edilmesi beklenebilir

USDJPY

Asya kanadında yapılması beklenilen genişleme hamlelerinden aradığını bulamayan Japon Yen’inin dolar karşısında önemli bir değer kazanımı yaşadığını gördük. 100.90 desteğinin hemen üzerinde fiyatlanan parite de kalıcılık sağlanamaz ise 100.00 destek seviyesi önemli bir seviye konumuna gelebilir. Olası değer kazanımlarında 99.50 ve 99.00 seviyesi hedeflenebilir. Yaşanılan satış baskısının sonlanması ile görülebilecek toparlanmalarda 101,80, 102,60 ve 103,90 direnç seviyeleri sırasıyla takip edilebilir.

USDTRY

Sabah saatlerinde paritede yaşanılan değer kazanımı ile birlikte 3.00 direnç seviyesinin tekrardan test edildiğini gördük. 3 psikolojik seviyesinin kırılması durumunda alış baskıları artabilir ve sırasıyla 3,0140, 3,0260 direnç seviyeleri test edilebilir. Ancak Türk Lirası’nda beklenilen değer kazanımının görülmesi ve paritede düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 2.9860 ardından 2.9750 seviyeleri hedeflenebilir.

ALTIN

Son dönemde merkez bankalarından gelen para politikası adımları ve siyasi etkiler güvenli liman altına önemli bir destek verdi. Öncelikle İngiltere kanadındaki Brexit etkilerinin halen hissedildiği söylenebilir. FED’den gelmeyen faiz adımının da altına destek verdiği gözden kaçmamalıdır. Değer kaybeden doların etkisiyle değer kazanımı gördüğümüz altın fiyatları için Asya ekonomilerinde yaşanılan büyümenin de etkileri hissedilmektedir. 1300 seviyelerinden başlayan toparlanma adımlarının altın üzerinde hissedilmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. 1365 seviyelerinde fiyatlanan altın için yukarı da 1367, 1371 ve 1379 direnç seviyeleri takip edilirken, aşağıda 1358, 1351 ve 1347 destek seviyeleri göz önünde bulundurulmalıdır.

EURUSD

Son dönemde gelen ekonomik verilerin Euro’ya destek verdiği görülmektedir. 1,10 psikolojik destek seviyesinin altında fiyatlama gördüğümüz EURUSD paritesinde geçtiğimiz hafta gelen olumsuz ABD büyüme verisinin önemli etkileri yaşanmıştı. Bugün Avrupa kanadından PMI verileri gelmeye devam ediyor. Beklentilerin paralel olduğu veriler için beklenti üstü açıklamalar Euro kanadında olumlu yansıyabilir. İçinde bulunduğu yükseliş trendinde toparlanma hamleleri gördüğümüz EURSUD paritesi için 1,1177, 1,1160 ve 1,1130 seviyelerinin önemli destek seviyeleri olduğu söylenebilir. Diğer taraftan alış baskısının devam etmesi durumunda sırasıyla test edilecek seviyeler 1,1235, 1,1250 ve 1,1280 olarak dikkat çekmektedir.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)