E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPınar'ın 'temiz' raporuna ret geldi---

Pınar'ın 'temiz' raporuna ret geldi

Pınar'ın 'temiz' raporuna ret geldi
08 Haziran 2012 - 07:28 borsagundem.com

Tarım Bakanlığı ile Pınar Et tartışması sürüyor. Pınar'ın 'temiz' çıkan laboratuvar sonuçlarına bakanlığın 'Sonuçlar doğru' itirazı geldi.

Tarım Bakanlığı’nın denetim sonuçlarında sıkıntı olan firma listesine Pınar’ı da almasıyla başlayan tartışma sertleşerek sürüyor. Pınar Et’in sonuçlarının ‘haksız ve yanlış’ olduğunu belirten açıklamasına, bakanlık “Sonuçlarımız doğru” diyerek yanıt verdi. Radikal ’e bilgi veren bakanlık yetkilileri de, “Biz bulaşıklığa dikkat ediyoruz, söz konusu sonuçlar bu dikkate rağmen alınan sonuçlardır” diye konuştu. Sektör temsilcileri ise Avrupa’da 570 tür karışık et ürünü bulunduğunu belirtirken, tüm salam ve sucuk satışlarının düştüğünü ve firmalarda “Bize sıra ne zaman gelecek” kaygısının oluştuğunu belirtiyor.
Pınar’a yanıt verdiler
Bakanlık açıklamasında Pınar’a ait yüzde 100 dana eti ibareli uzun soyulmuş sosiste kanatlı eti bulunduğu hatırlatılarak “Pınar’ın açıklamasında, bakanlığımıza bağlı İzmir-Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne ait rapora yer verilerek, üründe sorun olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından verilen rapor, sadece firmanın getirdiği ürünün içeriği hakkında bilgi verip, piyasada satılan ürünleri temsil etmemektedir. Resmi olarak hiçbir geçerliliği bulunmayan söz konusu rapor, bakanlığımız tarafından muayene ve kontrol amaçlı olarak alınan numunelerin analiz sonucuyla karşılaştırılamaz” denildi.
Sosis ve sucuk satışlarının bıçak gibi düştüğünü vurgulayan sektör temsilcileri ise “Avrupa’da 570 tür karışık et ürünü satılıyor. Avrupa’da sağlıklı bulunan bir uygulama bizde niye yasaklanmaya çalışılıyor” görüşünü dile getiriyor. Bakanlığın ürünlerde bulunan kanatlı et yüzdesini açıklamadığını ve tespit edemediğini belirten yetkililer “Aynı üretim bandı kullanıldığı için bulaşıklık söz konusu olabilir. Sınırlı da olsa karışabilir” ifadelerini kullanıyor. Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,12
En Yüksek: 9,49
En Düşük: 9,13
Değişim -3,39 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,50
İşlem Hacmi 10.299.149
Toplam Adet: 1.107.971
Ağırlıklı Ort.: 9,42
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selin13 Haziran 2012 22:17

    Koskocaman Pinar da bunu yapiyorsa

  • reis13 Haziran 2012 21:15

    eskiden sucuk etin 1,5 katı kadardı şimdi sucuğun kilosu etin yarısıkadar nerdeyse. demek içinde neler var neler.

  • 12 Haziran 2012 01:49

    Bu halk yedikten sonra yedirirler tabi..isin ilginci kedi kopegin yemedigi ic organlari tavuk kemikleri yedirdiler yillarca ..insanlarin yedikleri gidalarin insan hastalik ve davranislarinda etkili oldugu bilimsel arastirmalara konu olan bir konu...

  • Safak nehir11 Haziran 2012 13:56

    pınarın açıklamaları açık ve net değil

  • 11 Haziran 2012 08:47

    o zaman firmalar her ürettiği ürüne içerisindeki meşeyi okunaklı yazsın gercekte olanları ozaman AVRUPADA 570 ÜRÜN VAARSA İÇERSİNDEKİ GERÇEK MENŞEİ YAZIYOR sıkıysa bizdeki gibi içi başka dışı başka ürün üretmiyor adamlar kimseyide kandırmıyor. sende az bulaşmış diyorsan ozaman % 95 dana yazman lazım içine ne karış mışşa onuda %5 kanatlı veya neyse onu yaz.üretim bandında ara ürün üretirsin daha sonra da % 100 dana

  • alim10 Haziran 2012 02:34

    bakanlık neden bu kadar yıl bunları denetlemeyip millete eşek at ve gdo lu ürün yedirtti.olmaz böyle bir devlet.

  • aladağ09 Haziran 2012 01:39

    büyük firmalar bize ne zaman sıra gelecek diye korkuyorlarmış.adam gibi üretim yapan neden korksun ki?bide anlamadığım haber çıktıktan sonra pınar hisseleri ilk gün düştü, sonraki iki gün baayağı pirim yaptı.iflas etmesi gekir normal şartlarda.burası türkiye boşuna denilmiyormuş.

  • Denge 08 Haziran 2012 20:10

    Bu ne ya böyle büyük firmalarında gözü dönmüşse vay milletimin haline vay......Birde kendilerini aklamaya çalışmazlarmı madem haklısınız neden tazminat davası açmıyosunuz açamadığınıza göre sonuç ortadaaaaaaaa Yazıklar olsun milleti kandırdığını sanan aç gözlülere.....

  • levent4808 Haziran 2012 17:39

    Sen %100 de %100 Dana eti yaz ambalajına sonrada aynı üretim bandında üretiliyor de, bizde yedik, Ticaret ahlakı noksan olmaya gör.Baştan ambalajına yazabiliyormusun .Biz aynı bantta üretiyoruz başka etlerde bulaşabilir de.Başımın üstünde yerin olsun.

  • zeki08 Haziran 2012 10:48

    sendemi pınar

  • lefuian08 Haziran 2012 07:59

    orta karar firma olsaydı kabul etmek bir nebze ama pınardan beklemezdim