E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPetrolde yükseliş 35 dolardan sonra gelebilir---

Petrolde yükseliş 35 dolardan sonra gelebilir

Petrolde yükseliş 35 dolardan sonra gelebilir
24 Şubat 2016 - 08:51 borsagundem.com

Petrol fiyatları satış baskısında olsa da yükseliş için 35 dolar sınırı önemli

Dün akşam saatlerinde İran Petrol Bakanı’ndan gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. Bakan, Rusya ile Suudi Arabistan’ın arasında görüştüğü üretimin kesintisi konusunu saçmalık olarak değerlendirdi. Yaptırımlardan yeni kurtulan İran, yeni bir üretim kesintisine gitmek istemiyor. Bu arada Katar’da yapılan son anlaşma üretim kesintisi değil, sadece ocak ayı düzeyinde üretimlerin dondurulmasına yönelik bir anlaşma olduğunu hatırlatalım. Ancak petrol üreticileri arasında, kesintilerle de ilgili görüşmeler yapılıyordu. Hatırlanacağı gibi İran geçen hafta düzenlenen üretimi dondurma kararını desteklediğini açıklamıştı. Yine de son yapılan açıklamalar piyasalar üzerinde karışıklık yaratıyor. Petrol arzının oldukça fazla olması fiyatların baskı altında kalmasının en büyük nedeni. Bu yüzden dün Houston’da gerçekleşen konuşmada  Suudi Arabistan Petrol Bakanı AL-Naimi, ABD'li petrol üreticilerine, ya maliyeti düşürmelerini ya da petrol işinden çıkmalarını söyledi. Naimi, “yüksek maliyetli petrol üreticileri, birçoğu bu salonda bulunyor, ya maliyetleri düşürmeli, borçlanmalı ya da işlerini tasfiye etmeli” diyerek katılımcılara sert bir mesaj verdi. Görünen o ki, bazı petrol üreticileri piyasadan çekilmeden, arzın yeniden toparlanması kolay olmayacak.
Teknik olarak Brent petrol fiyatlarına baktığımızda, 32.60 dolar destek seviyesinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatların bu seviye altında kalması petrol piyasasını yeniden satış baskısı altına alabilir. Fiyatların yükseliş trendine girebilmesi için ise 35 dolar üzeri kapanış görmemiz gerekiyor.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)