E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kısa pozisyonlar geriledi---

Petrolde kısa pozisyonlar geriledi

Petrolde kısa pozisyonlar geriledi
21 Eylül 2015 - 09:21 borsagundem.com

Petrol spekülatörleri, OPEC’in fiyatlarda 80 dolara dönüş olacağını öngörmesinin ardından düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyonları azalttı

Petrol spekülatörleri, OPEC’in fiyatlarda 80 dolara dönüş olacağını öngörmesinin ardından düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyonları azalttı. Yükseliş beklentisi ile açılan zun pozisyonlar 7 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre para yöneticileri Batı Teksas türü ham petrolde (WTI) net uzun pozisyonları 15 Eylül’de sona eren haftada 14,821 kontrat artırarak 147,678’e çıkardı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC), başka ülkelerde üretimin düşüş göstermesi ile birlikte petrol fiyatlarının 2020 yılına kadar varil başına 80 dolara yükselmesini beklediğini belirtti. Fiyatlardaki düşüşün sondaj faaliyetlerindeki gerilemeyi genişletmesi ile ABD’nin petrol üretimi 2016 yılında 27 yılın en büyük düşüşünü gösterebilir. Spekülatörler, Fed’in faiz kararını açıklamasından iki gün önce kısa pozisyonları kapattı.

Houston’daki Tudor Pickering Holt & Co. direktörü David Pursell, “Piyasa düşündüğümüz kadar büyük bir arz fazlası içinde değil. OPEC’ten gelen haberler iyimser. ABD üretimi geriliyor ve talep şu harika” dedi.

WTI petrol, Nymex elektronik işlemlerde verinin oluşturulduğu haftada yüzde 2.9 gerileyerek varil başına 44.59 dolara indi. Fiyatlar yüzde 0.8 yükselerek Singapur saati ile 12.16’da 45.03 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)