E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Petrol piyasasında fiyatlamalar Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik petrol ambargosu planlamaları ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de zayıf gelen ekonomik göstergeler yön verdi.
ABD ham petrolü 108 dolar civarından işlem görürken, Brent petrol de 110 dolar seviyesindeki seyrini korudu.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya karşı uygulanması planlanan yeni yaptırım paketinin içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Rus petrolüne bağımlılığımızı ele alıyoruz. Açık olmak gerekirse bu kolay olmayacak. Bazı üye ülkeler Rus petrolüne bağımlı. Şimdi, Rus petrolünün yasaklanmasını teklif ediyoruz. Bu, bütün deniz ve boru hattıyla taşınan ham ve rafine Rus petrol ürünleri için tam bir ithalat yasağı olacak." ifadelerini kullanmıştı.
Çin'de salgınla mücadele önlemleri ekonomik aktivite üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor.
Ülkede Caixin hizmet sektörü PMI Nisan ayında 36,2 seviyesine geriledi. Böylelikle endekste Şubat 2020'den bu yana en düşük seviye kaydedildi.
OPEC+ talep konusunda duyulan endişelere rağmen üretimi planlandığı gibi artırması bekleniyor
OPEC+'nın bugün yapılacak toplantıda, talepte artışın yavaşlayacağı endişelerine rağmen Haziran ayı için üretim hedeflerini planlandığı gibi artıracağı öngörülüyor.
Bugünkü toplantı öncesinde konuşan delegelere göre OPEC+, Haziran ayında da üretimini önceki aylarda olduğu gibi 432 bin varil/gün yükseltmek kararı alacak.
2021 Temmuz ayında alınan kararda aylık üretimin 2022 Eylül sonuna kadar her ay 432 bin varil/gün yükseltilmesi öngörülmüştü.
Mart ayı sonunda yapılan toplantıda Mayıs ayında üretimin 432 bin varil/gün artırılması kararlaştırılmıştı.
Dün yapılan OPEC+ Ortak Teknik Komite toplantısında konuşan OPEC Genel Sekreteri Barkindo, "Rusya'nın 7 milyon varil/günlük petrol ihracatının başka bir yerden ikame edilemeyeceği açık. Bu kadar bir atıl kapasite yok" dedi.
JP Morgan, 2022 için küresel petrol talebi beklentisini günde 1 milyon varil düşürdü
JP Morgan, artan petrol fiyatları, kötüleşen büyüme görünümü ve artan jeopolitik gerilimleri gerekçe göstererek 2022 için küresel petrol talebi görünümünü günde bir milyon varil (bpd) düşürdü.
Banka haftalık bir notta, "Şu anda toplam petrol talebinin günlük ortalama 100 milyon varil, 2019 seviyelerinin 400.000 varil altında olacağını ön görüyoruz" açıklamasını yaptı
JPM, Brent fiyat tahminini bu yılın ikinci çeyreğinde varil başına 114 dolarda ve 2022 takvimi için varil başına 104 dolarda tuttu.
Çekya'dan Rusya'ya petrol yaptırımına şartlı destek
ABD'nin ham petrol stokları beklentilerin aksine arttı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:41)