E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yeniden 100 dolar olur---

Petrol yeniden 100 dolar olur

Petrol yeniden 100 dolar olur
03 Aralık 2014 - 07:11 borsagundem.com

Tüpraş Genel Müdürü Erkut, petrol fiyatlarının 2015'te 80-100 bandına doğru tırmanmasını beklediğini söyledi

Enerji fiyatlarındaki düşüş Son Baskı’da masaya yatırıldı. Petrol fiyatlarındaki seyri değerlendiren Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut “OPEC toplantısı düşüşü hızlandırdı. Ekonomilerin yavaşlaması tüketimde bir daralmaya neden oldu. Orta vadede beklentimiz 70-80 dolar bandı. 2015'te 80-100 bandına doğru tırmanmasını bekliyoruz. Arz fazlasına neden olan ilave üretimin maliyeti yüksek" dedi.

RAFİNERİ SATIŞ FİYATI 1,18 LİRA

Petroldeki hareketin akaryakıt fiyatlarına yansıması hakkında konuşan Erkut şunları kaydetti: "Kamuoyunda pompa fiyatı için farklı algılama söz konusu. Benzinin litresi 4,40 civarında, bizim rafineri satış fiyatımız 1,18. Yurtdışında petrol yüzde 30 düştü ama yurt içinde aynı oranda düşmedi deniyor. 40 kuruş civarında bayi ve kuruluşların masraf payı var. 2,86 kuruş da vergi var. Yüzde 10'luk düşüş verginin matrahına girince yüzde 2,5 gibi bir rakama denk geliyor.

PETROL DÜŞTÜKÇE FİYATLARA YANSIR

Benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinin vergilerinin eşitlenmesinde fayda var. Motorini 10 kuruş daha pahalı satıyoruz çünkü Akdeniz'deki fiyat pahalı. Tüketici daha ucuz fiyata gittiğinde motorin piyasası hızlı büyüyor. Petrol fiyatlarında düşüş olursa yansır. Piyasa şartlarının belirlediği bir parametre."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)