E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol piyasası endişe yaratıyor---

Petrol piyasası endişe yaratıyor

Petrol piyasası endişe yaratıyor
24 Şubat 2016 - 16:49 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler akşam raporunda piyasada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Dün akşam saatlerinde İran Petrol Bakanı’ndan gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. Bakan, Rusya ile Suudi Arabistan’ın arasında görüştüğü üretimin kesintisi konusunu saçmalık olarak değerlendirdi. Yaptırımlardan yeni kurtulan İran, yeni bir üretim kesintisine gitmek istemiyor. Buarada Katar’da yapılan son anlaşma üretim kesintisi değil, sadece ocak ayı düzeyinde üretimlerin dondurulmasına yönelik bir anlaşma olduğunu hatırlatalım. Petrol arzının oldukça fazla olması fiyatların baskı altında kalmasının en büyük nedeni. Bu yüzden dün Houston’da gerçekleşen konuşmada Suudi Arabistan Petrol Bakanı AL-Naimi, ABD'li petrol üreticilerine, ya maliyeti düşürmelerini ya da petrol işinden çıkmalarını söyledi. Naimi, “yüksek maliyetli petrol üreticileri, birçoğu bu salonda bulunyor, ya maliyetleri düşürmeli, borçlanmalı ya da işlerini tasfiye etmeli” diyerek katılımcılara sert bir mesaj verdi. Görünen o ki, bazı petrol üreticileri piyasadan çekilmeden, arzın yeniden toparlanması kolay olmayacak. Petrol piyasasında ortaya çıkan bu belirsizlik endeksler üzerindeki negatif algıyı arttırmış durumda.

Schengen'in Çökmesi, AB'ye Pahalıya Patlayacak...

Avrupa'ya gelen mülteci akını, Schengen bölgesinde sınır kontrollerinin yeniden başlatılmasını ve pasaportsuz seyahate son verilmesini gündeme getirdi. Yeni açıklanan bir rapora göre, Avrupa ülkeleri arasında sınır kontrollerinin yeniden başlatılması başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkelerini milyarlarca Euro zarara uğratacak.Son zamanlarda, yüz binlerce şirket ve milyonlarca insanın yararlandığı Schengen bölgesinin kontrolsüz geçişleri, Ortadoğu ve Afrika kıtasından mültecilerin Avrupa'ya akın etmesi sonrası büyük bir baskı altına girdi. Schengen bölgesinde bulunan bazı ülkeler, son zamanlarda, geçici sınır kontrollerini başlatması, ekonomi dünyasında tüm Schengen sisteminin çökeceği korkusunu meydan getirdi.

Moody's, Brezilya'nın Tahvil Notunu Düşürdü…

Moody's, Brezilya'nın ihraçcı ve tahvil notlarını Ba2'ye düşürdü ve görünümü negatife çekti.

Kredi derecelendirme kuruluşu bu indirime gerekçe olarak;

Düşük büyüme ortamındaki Brezilya'nın borç ölçütlerindeki kötüleşmeyle,kamu borçlarının üç yıl içinde muhtemelen GSYH'nin % 80'ini aşabileceği ve zorlaşan siyasi dinamiklerin, yetkililerin finansal konsolidasyon çabalarını karmaşık hale getirmesi ve yapısal reformların ertelenmesini gösterdi.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)