E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPetrol Ofisi İMKB'den çıkacak---

Petrol Ofisi İMKB'den çıkacak

Petrol Ofisi İMKB'den çıkacak
23 Mart 2011 - 08:50 borsaningundemi.com

OVM'nin PO hissesi olanlara yapacağı çağrı 7.01 lira üzerinden gerçekleşecek

Petrol Ofisi (PO) halka açık olan yüzde 3.02 oranındaki hissesinin borsa kotundan çıkarılması için İMKB'ye başvuracağını ve SPK'ya yapılacak çağrı başvuru işleminin 7.01 lira fiyat üzerinden gerçekleşeceğini açıkladı.
Şirket İMKB kotundan çıkacağını açıklayan ilk şirket oldu. SPK, geçen sene ağustos ayında yüzde 95'ten fazlasını elinde bulunduran hakim ortakların borsa kotundan çıkabileceğini açıklamıştı.
İMKB'de halka açıklık oranı yüzde 5'in altında 13 şirket daha bulunuyor.
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, İMKB ve SPK'ya başvuruların 23 Mart'ta yapılacağı belirtildi. PO hisseleri dün yüzde 2.72 kayıpla 9.30 liradan kapandı.
Açıklamada, kottan çıkma kararının, halka açık hisselerin şirket sermayesinin çok küçük bir oranına tekabül etmesi ve bu hisse oranının düzgün ve likit bir piyasa için yetersiz olması nedeniyle alındığı ifade edildi.
Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV'nin tamamına sahip olduğu OMV Enerji, Petrol Ofisi hisselerinin yüzde 54.14'ünü alarak OMV grubunun bu şirketteki payını yüzde 95.72'ye yükseltmesinin ardından, diğer hisseler için de çağrıda bulunmuştu.
Çağrı sonucunda PO'daki yeni ortaklık yapısına göre, OMV Enerji'nin şirketteki payı çağrı öncesindeki yüzde 54.14'ten yüzde 55.40'a çıkmıştı. OMV Aktiengesellschaft'ın payı yüzde 41.58 seviyesini korurken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 4.28'den yüzde 3.02'ye gerilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cengiz karadağ24 Mart 2011 09:33

    PO 2009 da 251.476.411 tl. kar ederken, nasıl oluyorda , 2010 da -41.335.151 tl zarar ediyor. BİRDEFA BU YETKİKİ MERCİLERCE İNCELENİP,ONAYLANMIŞ MI? İKCİ OLARAK, HERHANGİ BİR KAĞITIN GÜN İÇİNDE AFAKİ YÜKSELİŞ DÜŞÜŞLERDE TAHTASINI KAPATMA-D0NDURMA KARARI ALINIRKEN NİÇİN PO nun BİR-İKİ GÜN EVVEL 9.70 DEN KAPAILMA NOKTASINA SÜR'ATLE GİTTİĞİ VE KÜÇÜK YATIRIMCISININ BATIRILMASINA GÖZ YUMULUR. KÜÇÜK YATIRIMCININ YEDİĞİ KAZIK YETMEDİ Mİ,BUNLARDAN DERS ALINMIYOR MU, MESALA AKLA İLK GELENLER, DEMİRBANK,LİO YAĞLARI. KÜÇÜK YATIRIMCIYI KİM KORUYACAK.BU KÜÇÜK YATIRMCI DA GENELLİK İLE EMEKLİLERDEN OLUŞMAKTADIR.KİME GÜVENECEĞİZ VE KİME İNANACAĞIZ.

  • zan23 Mart 2011 13:30

    gerçekten anlaşılması güç bi durum. Şirket ceosun (en yetkili kişi) borsadan çıkmak gibi bir düşüncemiz yok diye açıklama yapmasına rağmen, çagrı sürecinin tamamlanmasından 15 gün sonra ( ne büyük tesadüfdür ki mevzuattaki tarih) biz çıkıcaz borsadan, getrin bizim hisselerimizi diyebiliyorlar. Hisse düşsün, 10 kez taban taban yapsın, yanlış yatırım yaptım derim uzun süreli bi yatırımdı derim beklerim, lakin bu şekilde bir mecburiyet soygunculuk, dolandırıcılıktır. biraz hukuk biraz izan varsa reddedilir bu başvuru veya yeni çagrı fiayatı belirlenir. Spk nın şirkete verecegi cevapda cok basit aslında, mevcut durum değerlendirilmiş ve cağrı surecinde böyle bir durumdan bahsedilmemiş aksine tersi durumdan söz edilmiş (Ceo nun cıkmayı dusunmuyoruz acıklaması) olduğundan, alınan mevzuat kararının amacı dışında yararlanma talebiniz reddedimiştir. Çok net halbuki!!!

  • 23 Mart 2011 10:22

    Avusturyalı OMV firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer hakkında Viyana Savcılığı dava açtı. 19 Kasım 2010 Cuma 07:42 Geçtiğimiz ay Türkiye'de, Petrol Ofisi'ndeki Aydın Doğan hisselerini satın alan Avusturyalı OMV firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer hakkında Viyana Savcılığı dava açtı. Savcı, mart ayında görevinden ayrılacak olan Ruttensdorfer'u borsayı manipüle etmekle suçluyor. Davaya konu olan olay, OMV'nin 2009 yılı Mart ayında Macaristan petrol şirketi MOL'un Ruslara satışı sırasında başkanın 632 bin Euro'luk OMV hissesi alması. OMV, 23 Mart'ta hisseleri topladıktan bir hafta sonra 30 Mart tarihinde MOL şirketini elinden çıkardı. Satış işleminden sonra borsada işlem gören OMV hisseleri değer kazanmıştı. Avusturya finans denetim kurumu FMA, alım işleminde haksız kazanç oluştuğu kanaatine vardığını ifade ederek savcılığa şikayette bulundu. OMV Başkanı Ruttenstorfer ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, dürüst davrandığını ve suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inandığını ifade etti. Başkan Ruttensdorfer, Teftiş Kurulu'nun yaptığı başvuruya itirazını yazılı olarak bildirdi. Seyit Arslan/Zaman bu adamların petrol ofisi hisselerine yıllarca baskı yaparak nasıl topladıklarını herkes biliyor bir denetçi kurumlar bilmiyorlar. şimdi de adam kalkmış kalan hisseleri de toplamak için borsa kotundan çıkacağım diyor.neden:çünkü kimseye hesap vermeden bu ülkenin kaynaklarından kar edip herkesi uyutup malı götürmek.imkb ,spk bu oyuna dur demelidir artık. dün bu kağidı 9.30 dan alan kişi 7.01 den omz ye verecek şimdi böyle şey var mı dünyada allah aşkına

  • cy23 Mart 2011 10:15

    petrol ofisi hisseleri 23.03.2011 tarinde borsa kotundan çıkarılacakmış.şirket 7.01 tlden alacağını söylüyor.daha düne kadar borsa bizim için önemlidir diyen ceo şimdi borsadan çıkacağım diyor.bizde birikimlerimizle 8-9 lu fiyatlardan bu kağıdı uzun vadeli olarak aldık. şimdi 7.01 liradan omv ye verme zorunluluğu olabilirmi?böyle şaçma sapan şey olurmu?daha düne kadar bir şey yok bu gün gelmişsin ben oynamıyorum 9 liraya aldğınız kağıtları 7 liraya bana vereceksiniz var mı böyle birşey.

  • cy23 Mart 2011 10:13

    omv petrol ofisi hissellerini borsa kotundan çıkarmaya karar vermiş;şimdi ; 1-bu kağıdı dün 9.30 tlden alan kişi 7.01 tlden omv ye nasıl verir bu nasıl mantıktır 2-daha düne kadar şirket yazılı ve görsel basında sürekli olarak borsadan çıkma gibi bir niyetimiz yok diyorlardı. 3-borsadan çıkma sebebi oarak gösterdikleri gerekçe de spk nın görev alanıyla ilgili bir konu olup bence ,yabancı bir şirketolarak kimseye hesap vermeden bu ülkenin kayanaklarından olabildiğince karları götürmek. 4-yaptıkları başvuru 15 günlük çağrısüresini yakalayabilmek için aceleye getirilmiştir.nedenine gelince;borsa kotundan çıkma esaslarının 4.5. maddelerine göre kararın ve fiyatın ortaklar genel kurulunda karara bağlanması zorunludur diye bir madde de bulunmaktadır. bu konuda mağdur durumda olan hisse sahiplerinin zararı ne olacak