E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları​Petrol ile yükselen petrol ile düşen piyasalar---

​Petrol ile yükselen petrol ile düşen piyasalar

​Petrol ile yükselen petrol ile düşen piyasalar
27 Ocak 2016 - 09:21 borsagundem.com

Global piyasalar petrol fiyatları ile birlikte dalgalı seyrediyor

Dün petrol fiyatlarındaki yükselişin tetiklemesi ile piyasalarda bir toparlanma yaşandı. Yükselişte bugün güvercin mesajlar içermesi beklenen  FED toplantısı öncesinde yatırımcıların pozisyon almak istemesi de etkili oldu. Nitekim FED vadelilerine bakıldığında Mart ayında faiz artış ihtimali Ocak ayı başında %50 ‘lerden %20’li seviyelere gerilemiş durumda. 

Erdem Başçı yılın ilk enflasyon raporu toplantısında beklediği gibi yıl sonu enflasyon tahmini %7,5e yükseltti. Toplantıda dikkat çeken asıl kısım ise Merkez Bankası’nın koridoru korumaya devam edeceğine yönelik açıklaması oldu. Enflasyonu düşürmek için her türlü aracın kullanılacağı söyleniyor. Bu bağlamda iletişim politikası ile desteklenecek sofistike para politikası gerekliliği vurgulanıyor. Bu bağlamda faiz koridorunda ve haftalık repo faizinde bir değişiklik olma ihtimali oldukça düşük.

Dün MSCI Türkiye endeksi %2.31 artışla MSCI EM endeksinin %1.25 üzerinde getiri elde etti. F/K oranı bazında BIST’in iskontosu tekrar %25 seviyesine geriledi. Bugün de BIST’de %1’e yakın yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. 72,450 direnci denenebilir. FED kararı piyasalar kapandıktan sonra açıklanacak.  

Dün bankaların 4Ç karları ile ilgili beklentilerimizi yayınladık. 3Ç’ye kıyasla enflasyona endeksli bonoların olumlu etkisi ve kurdaki toparla ile güçlü bir çeyrek bekleniyor.  Yapı Kredi, Garanti Bankası ve TSKB bu çeyrekte en yüksek net kar büyümesi elde edecek bankalar olarak sıralanabilir.

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)