E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPetrol fiyatları Rusya ile yükseldi---

Petrol fiyatları Rusya ile yükseldi

Petrol fiyatları Rusya ile yükseldi
28 Ocak 2016 - 16:50 borsagundem.com

Rusya’dan gelen açıklamalar sonrası petrol fiyatları yükseldi

Son birkaç gündür konuşulan Suudi yönetimi ile Rusya’nın petrol konusunda görüştüğü haberleri, Rusya tarafından gelen açıklamalarla doğrulandı. Rus Enerji Bakanı Novak’ın yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda, Suudilerin her ülkenin %5 kesinti yaparak arza müdahale edilebileceği önerisi getirdiğini iletti. Bu açıklamaların ardından petrol fiyatların %6 yı aşan yükselişler görüldü.

Facebook'un Kârı 1 Milyar Doları Aştı...

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook'un net karı ilk kez 1 milyar dolar barajını aştı Popülerliğini hızla sermayeye dönüştürme başarısını yansıtan bu gelişme şirketin hisselerinin artmasını sağladı. Facebook, 4. çeyrek itibariyle ayda 1.59 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. 4. çeyrekte Facebook'un toplam geliri geçen yıla göre % 52 artarak 3.85 milyar dolardan 5.84 milyar dolara çıktı. Analistlerin gelir beklentisi 5.37 milyar dolar seviyesindeydi. Şirketin olağanüstü kalemler hariç hisse başı net karı ise 79 oldu. Piyasa beklentisi hisse başına 68 cent kar yönündeydi.

Barclays: Çin MB bu yıl 215 ton altın alabilir…

Barclays Plc'nin tahminine göre, Çin Merkez Bankası (PBOC), rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla, bu yıl altın alımları üzerinde duracak ve altın rezervlerini muhtemelen 200 tonun üzerinde artıracak. Barclays analisti Feifei Li, e-posta rapounda, PBOC'un son aylardaki altın alımlarının oldukça istikrarlı seyrettiğini ve Çin'in toplam döviz rezervlerindeki güçlü düşüşler dikkate alındığında, bu alımların etkileyici olduğunu kaydetti. Barclays analist, 2016 yılında, alımların aylık ortalama 17.9 ton olabileceği ve bunun yıllık toplamının ise 215 tona ulaşabileceğini belirtti.

ABD Dayanıklı Mal Siparişlerinde Düşüş…

Abd tarafından açıklanan dayanıklı mal siparişleri rakamı beklentilerin oldukça altında kaldı. Böylece aralık ayı verilerinin kötü gelmeye devam ettiğini de görüyoruz.

Abd'de Dayanıklı Mal Siparişleri Aralık'ta Aylık:% -5.1 (Beklenti:%-0.6 Önceki:%0.5).

Abd'de Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri Aralık'ta Aylık : % -1.2 (Beklenti:%-0.1önceki:%0.5).

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapmış olduğu açıklamlarda Başkanlık sistemine değindi. Erdoğan, hem Cumhurbaşkanı hem de seçilmiş Başbakan ile sistemin yürümesinin güç olduğunu belirtirken, başkanlık sistemine geçilmesinin gerekliliğinin altını bir kez daha çizdi.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)