E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları güçlü arz sinyalleriyle geriledi---

Petrol fiyatları güçlü arz sinyalleriyle geriledi

Petrol fiyatları güçlü arz sinyalleriyle geriledi
14 Haziran 2024 - 07:45 borsagundem.com

Petrol, bölgedeki hisse senetlerinin düşmesiyle finansal piyasalardaki riskten kaçınma havası ve küresel arzın güçlü olduğuna dair sinyallerin artmasıyla geriledi.

Brent varil başına 82 dolara düşerek dört günlük yükselişini tamamlama yolunda ilerlerken, ABD ham petrolü 78 dolar. Bölgedeki hisse senetlerinin düşmesi, petrol gibi riskli varlıklar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. ABD enflasyonunun soğuduğuna dair işaretler olsa da, Fed yetkilileri bu hafta bu yıl sadece bir faiz indirimi öngördü.

Petrol, kısmen talebe ilişkin endişeler nedeniyle Nisan ayının başından bu yana düştü, ancak Yemen merkezli Husi militanlarının gemilere yönelik saldırıları yeniden artmaya başlayarak ticaret akışlarını tehlikeye attı. ABD'den gelen arzın artması ve Çin'in rafinaj faaliyetlerinde süregelen yavaşlama, görünümü daha da bulandırdı.

Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta, fosil yakıtlardan uzaklaşmanın hızlanmasıyla bu on yılda büyük bir fazlalık olduğunu işaret etti; bu çağrı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün tepkisine yol açtı.

Altının kilogram fiyatı geriledi

 

AB için buğday üretim beklentisi düştü

 

TCMB rezervlerinde rekor

 

Döviz mevduatları milyar dolar azaldı

 

Kakao fiyatları arz sıkıntısı ile 10 bin dolara ulaştı

 

Altın fiyatlarında negatif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)