E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPetrol fiyatları BİST-100 tedirgin ediyor---

Petrol fiyatları BİST-100 tedirgin ediyor

Petrol fiyatları BİST-100 tedirgin ediyor
24 Şubat 2016 - 13:53 borsagundem.com

Şeker Yatırım BİST-100 gün ortası analizinde endeksteki satış baskısına dikkat çekti

Güne yatay başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,81 düşüşle 74.887 seviyesinden tamamladı. Suudi Arabistan ve İran’ın açıklamasından sonra tekrar düşüş eğilimine giren petrol fiyatları global hisse senedi piyasalarında tekrardan satışları tetikledi. 
Avrupa borsalarında Brent tipi petrol’ün tekrar 33 dolar altına düşmesi ve büyüme endişeleriyle %2’ler seviyesinde düşüşler var. Dün ABD’de açıklanan tüketici güven endeksinin beklentiden oldukça düşük gelmesi de ABD borsalarının ve global borsaların düşüşünde etkili oldu. BIST’te de hızlı yükseliş sonrası Avrupa borsalarındaki satışlara paralel satıcılı bir seyir yaşanmasına karşın kayıpların sınırlı kalması nedeniyle BIST’te pozitif ayrışma süreci devam ediyor. 
ABD verilerinin kötü gelmesi ve petrol fiyatlarındaki düşüş kısa vadede global borsalarla birlikte BIST’te de negatif baskı oluştursa da orta vadede ABD verilerinin kötü gelmesi Fed faiz artışı beklentilerini zayıflatacağı için BIST için pozitif ayrışmayı devam ettirecek bir gelişmedir. Piyasalar bugün Saat 17:00’de açıklanacak yeni konut satışları verisini (Beklenti: 5213 bin adet) ve 15:30’da konuşma yapması beklenen Fed üyesi Lacker’in açıklamalarını takip edecek. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin devam etmesi yurtdışı borsalardaki satışları daha da derinleştireceği için BIST’te de satış baskısının hızlanması beklenir.   
Endeks ilk yarıda kâr satışlarıyla 75.000 altına sarktı. Kısa vadede endeks 75.300 altında kaldıkça kar satışı baskısının 74.700-74.000 aralığına doğru devam etmesi eklenmektedir. Endeks orta vadede 73.000 üzerinde kaldıkça hem 200 GHO seviyesine denk gelen hem 
de 84.000’lerden düşüşün fibonacci %50 düzeltme seviyesi olan 76.300 ve üzerini hedefleyerek yükselişine devam etme potansiyelini devam ettirecektir. Orta vadeli göstergelerdeki pozitif eğilim bu beklentiyi desteklerken, kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinden dönme eğiliminde olması kısa vadede kar satışı baskısının devam 
edeceğine işaret ediyor. Gün içinde 74.000 ve altına gerilemeler trade amaçlı teki alımları için takip edilebilir. Endeksin 75.200 ve üzerine doğru gerçekleştireceği ataklar ise Sat-Al trade için değerlendirilebilir. 
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)