E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüyor---

Petrol düşüyor

Petrol düşüyor
12 Ağustos 2014 - 10:11 borsagundem.com

WTI petrol, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de stok verisinin açıklanması öncesinde 3 günlük yükselişin ardından düşüş kaydediyor

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de stok verisinin açıklanması öncesinde 3 günlük yükselişin ardından düşüş kaydediyor. Brent petrolü ise geriliyor.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 0.4 kadar geriledi. EIA’nın yarın açıklayacağı veri öncesinde, total ABD petrol stoklarının üst üste 7. hafta daralarak 8 Ağustos’ta biten haftada da düşüş göstermesi bekleniyor.

Sidney’de bulunan CMC Markets baş yatırım stratejistlerinden Michael McCarthy konu ile ilgili, “WTI için gece boyunca kaydedilen kazançlar tersine çevrildi ve bu şaşırtıcı değil. Burada, aşağı yönlü bir trend olduğu açık. Piyasa stok verisine odaklanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Eylül vadeli WTI petrolün varil başına fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde 40 sent kadar düşerek 97.68 dolara geriledi ve Seul saati ile 15:11’de 97.73 dolardan alıcı buldu. Kontrat dün yüzde 0.4 yükselerek 98.08 dolar ile 4 Ağustos’tan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 29 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar ise bu yıl yüzde 0.7 aşağıda.

Eylül vadeli Brent petrolün varil başına fiyatı, yüzde 0.4 kadar veya 41 sent gerileyerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 104.27 dolar olarak Kasım 2013’ten bu yana en düşük kapanış fiyatı yakınına geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 6.60 dolar iken, bugün 6.55 dolar seviyesinde.

EIA’nın yarın açıklayacağı veri öncesinde Bloomberd anketine katılan 8 analistin tahmin medyanı ABD petrol stoklarının 1.75 milyon varil daralarak 363.9 milayona gerileyeceği yönünde seyrediyor. EIA verilerine göre petrol stokları 1 Ağustos’ta biten haftada 365.6 milyon varile gerileyerek 28 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)