E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
11 Mart 2015 - 07:59 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarının genişlediğini göstermesi beklenen verinin açıklanması öncesinde kayıpları koruyor

Brent petrolü, bu yılki kazançlarını silmesinin ardından bir ayın en düşüğüne yakın seviyeden işlem gördü. WTI petrol, ABD stoklarının arttığını göstermesi beklenen resmi verinin açıklanması öncesinde New York’ta kayıpları koruyor.

Brent petrolü vadelileri, Salı günü yüzde 3.7 gerilemesinin ardından Londra’da yüzde 0.7 yükseldi. Batı Teksas tğrğ ham petrol (WTI), ikinci günde de varil başına 50 doların altında kaldı. Energy Information Administration (EIA) tarafından açıklanacak stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler ABD’de petrol stoklarının 6 Mart’ta sona eren haftada 4.75 milyon varil yükseldiği tahmininde bulunuyor. Katar’ın eski enerji bakanı, diğer üreticilerin üretiminde bir değişiklik olmaması halinde OPEC’in Haziran ayındaki toplantıda duruşunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Petrol, arz fazlası sorununun kötüleşebileceği spekülasyonları ile geriliyor. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarının 2014 yılına ayı piyasasına düşmesine neden olmuştu. ABD’de petrol üretimi ve stoklar, EIA verilerine göre, 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine ulaştı. EIA Pazartesi günü yaptığı açıklama ile kaya petrolü üretiminin Nisan ayında 4 yıldan uzun bir sürenin en yavaş genişlemesini göstereceği tahmininde bulundu.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Ric Spooner, “Piyasa, ABD stok tarafından daha fazla kötü haber gelmesi ile ilgili pozisyon alıyor. Piyasa üretimin düşmesini bekliyor” dedi.

Nisan vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 41 sent yükselerek Singapur saati ile 12:38’de 56.80 dolardan işlem gördü. Kontrat Salı günü 2.14 dolar gerileyerek 56.39 dolar oldu ve 2015’te ilk kez bir ayda kayba düştü. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 7.90 dolar seviyesinde.

Nisan vadeli WTI petrol kontratı Nymex elektronik işlemlerde 76 sent kadar veya yüzde 1.6 yükselerek varil başına 49.05 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü 1.71 dolar düşüş ile 48.29 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 49 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 8.2 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)