E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
05 Haziran 2014 - 10:25 borsagundem.com

WTI petrolü, ABD petrol arzının rekor seviyeye yakın açıklanmasının ardından düşüşünü ikinci güne taşırken brent petrol de değer kaybediyor

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) düşüşünü ikinci güne taşırken brent petrolü ise değer kaybediyor. Petrolün değer kaybında ABD'deki ham petrol stoklarının rekor yüksek seviyenin yakınlarında kalmayı sürdürmesinin ve azalan yakıt talebinin etkisi de mevcut. 

New York'ta petrol vadelileri yüzde 0.4 kadar düştü. Enerji Enformasyon İdaresi'nin dün yaptığı bildirime göre ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 3.43 milyon varil azalarak 389.5 milyon varile geriledi. 25 Nisan haftasında ise 399.4 milyon varil ile Enerji Bakanlığı'nın haftalık veri bildiriminde bulunmaya başladığı 1982 yılından bu yana en çok seviyede bulunuyordu. Anma Günü tatilini müteakip Distile stokları genişlerken benzin talebi ise yaklaşık 3 yılın en yüksek seviyesinden geriledi.

Sidney'deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt konu ile ilgili "Piyasanın aşırı arza boğulduğuna dair endişe sürüyor. Eğer petrolü dürüş sezonu yukarıya taşıyamayacaksa ne taşıyacak?" yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki Temmuz teslimli WTI petrolü varili 45 sent kadar düşüşle 102.19 dolara geriledi ve Singapur saati ile 12.33'te 102.34 dolardan alıcı buldu. Petrol kontratı dün ise 2 sent kayıpla 102.64 dolardan işlem görmüştü. İşlem gören tüm kontratların hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 20 altında bulunuyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 4 yukarıda seyrediyor. 

Londra - ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Temmuz vadeli brent petrolün varili de yüzde 0.4 ya da 40 sent kadar düşüşle 108 dolara geriledi. Avrupalı gösterge kontratın Batı Teksas'ın petrolüne farkı ise 5.98 dolar oldu, kontratlar arasındaki fark dün ise 15 Nisan tarihinden bu yana en dar seviye olan 5.76 dolardı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)