E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşte---

Petrol düşüşte

Petrol düşüşte
04 Eylül 2014 - 10:52 borsagundem.com

WTI petrol, ABD’de akaryakıt stoklarının yükseldiğini gösteren verinin ardından 3 gün içinde 2. kez düşüş kaydediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’de akaryakıt stoklarının genişlediğini gösteren verinin açıklanmasının ardından gün içinde 2. kez düşüş kaydediyor. Brent petrolü Londra’da durağan seyrediyor.

Petrol vadelileri Londra’da yüzde 0.7 kadar geriledi. Amerikan Petrol Enstitüsü’nün dün yaptığı açıklamaya göre benzin stokları geçtiğimiz hafta 400,000 varil genişledi. Hükümetin bugün açıklayacağı motor yakıtı stoku verisi öncesinde Bloomberg News anketine göre stoklar 1.4 milyon varil daralma gösterebilir.  

Sidney’de bulunan Ayers Alliance Securities baş yatırımcısı Jonathan Barratt, “Petrol stoklarındaki yükseliş ve düşüşlerle karışık bir 6 hafta geçirdik. Fiyat volatilitesi, arkasındaki ekonomiyi doğrulamıyor” yorumunda bulundu.

Ekim vadeli petrol kontratları Nymex elektronik işlemlerde 71 sent kadar düşerek varil başına 94.83 dolara indi. Kontrat düm yüzde 2.9 yükselerek 95.54 dolar seviyesine gelerek Ağustos 2013’ten bu yana en büyük kazancı sağlamıştı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 16 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 3.6 geriledi.

Ekim vadeli Brent petrolü kontratları, 73 sent kadar veya yüzde 0.7 gerileme ile Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 102.04 dolar oldu. Kontrat dün yüzde 2.4 yükselmişti. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 7.23 dolar iken bugün 7.20 seviyesinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)