E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 70 dolara çıkacak---

Petrol 70 dolara çıkacak

Petrol 70 dolara çıkacak
08 Mayıs 2015 - 07:46 borsagundem.com

T.Boone Pickens'e göre petrol fiyatı yıl sonunda 70 dolar/varile ulaşacak

ABD enerji sektörünün önde gelen yatırımcılarından T.Boone Pickens, ABD'de açılan petrol kuyusu sayısında düşüşü petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan ralliyi canlı tutacağını ve yıl sonuna kadar fiyatı 70 dolar/varil seviyesine yükselteceğini öngördü. 
SALT hedge fon konferansında konuşan Pickens, petrol fiyatında keskin düşüş sonrasında ABD'de 848 kuyunun kapanmasının kaçınılmaz olarak arzı azaltacağını ve bunun stokların artık tepe noktayı görmelerini sağlayacağını vurguladı. 
Pickens konuşmasında ayrıca, bankacıların da petrol piyasası için tedirgin olduklarını, bunun da üretimi sınırlayabileceğini vurguladı. 
Pickens hali hazırda petrol fiyatının gelecek 12-18 ayda 100 dolar/varil seviyesine geri döneceğini öngörmeye de devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir yıldırım.09 Mayıs 2015 22:42

    emtia da son 1 yılda doğalgaz ve petrol de % 60 üzeri düştü, burada dikkat edilirse abd ,rusya ekonomisini göçertmiştir.abd kendi lehine olan işleyişe göre yön vermektedir. petrol kuyuları işi yada arz pozisyonları işin hikaye kısmıdır. Bu hikaye veriler ile varili 107.5 usd den 43.5 a düşen petrol açıklanamaz. bu arada abd derken usd- yahudi firmlar demek istiyorum=)